Breschel drømmer om sejr på Frederiksberg

Når Post Danmark Rundt rammer Frederiksberg i dag, håber Matti Breschel på at vinde sin tredje sejr i årets løb. Men det bliver formentlig ikke helt let for ham.

Her lørdag morgen hersker der hektisk aktivitet på Frederiksberg Allé. Folkene bag Post Danmark Rundt og DR er netop ved at gøre klar til dagens helt store finale.

Og står det til den danske Tinkoff-Saxo rytter, Matti Breschel, bliver det ham der spurter over målstregen som den første.

Matti Breschel har vundet ni etapesejre i Post Danmark Rundt - to af dem er fra i år.

Til gengæld har danskeren aldrig vundet på Frederiksberg, og skal han være ærlig, er det nok der, han allerhelst vil vinde.

- Det har altid været min drøm at vinde på Frederiksberg. Det er dér, alle mine venner og min familie står hvert år, siger Matti Breschel.

For Breschel er der dog et lille problem ved jagten på etapesejr, for fredag aften kom holdkammerat Christopher Juul-Jensen i løbets førertrøje, så taktikken vil først og fremmest handle om at sikre den hele vejen til målstregen.

- Jeg håber, at det bliver en nem opgave. At vi bare cruiser hele vejen til Frederiksberg. Men jeg tror det ikke. Jeg tror, at Lars Bak vil angribe og sætte os på hårdt arbejde, siger Matti Breschel.

Den danske veteran på Lotto Soudal-holdet mistede førertrøjen efter enkeltstarten og er nu på andenpladsen 45 sekunder efter Christopher Juul-Jensen.

Bak punkterede, og det er ikke til at vide, om cykelskiftet kort før mål kostede ham førertrøjen, eller om han havde mistet den alligevel.

Matti Breschel peger på, at der ikke er nogen decideret topsprinter med i Post Danmark Rundt-feltet, så en spurt på Frederiksberg kan blive åben.

- Der er måske Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka). Han kørte godt på Vejle-etapen, så han er jo i form, men holdet har mere kørt for Edvald Boasson-Hagen, som jo også kan blive farlig.

Han nævner også Cult-holdets unge danske sprinter Michael Carbel, som måske vil vise noget på sidste etape.

For Breschels holdkammerat Christopher Juul-Jensen handler det om at beholde førertrøjen og køre fra Hillerød og ind på Frederiksberg Allé til karrierens hidtil største triumf.

- Jeg har jo ikke prøvet den slags før, men heldigvis er jeg omgivet af dygtige holdkammerater, som ved, hvordan man forsvarer sådan en føring.

6. og sidste etape er på 155 kilometer fra Hillerød til Frederiksberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

clara tauson

Clara Tauson vinder sin første WTA-turnering i karrieren

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere