Borgmesterkandidat med voldsom kritik af renovering af svømmehal: 'En absurd skandale'

Renoveringen af Frederiksberg Svømmehal er blevet udskudt med ti måneder, og derfor mener Socialdemokratiet på Frederiksberg, man skal opsige aftalen med entreprenøren.

Renoveringen af Frederiksberg Svømmehal skulle oprindeligt være afsluttet i maj måned i år og have kostet 70 millioner kroner. 

Men i stedet er prisen foreløbigt steget til 100 millioner kroner, mens tidsplanen er skredet så meget, at den nu først forventes klar i maj 2022. 

Og det får nu den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Michael Vindfeldt, til at kalde sagen en 'absurd skandale', og han mener, man omgående bør stoppe samarbejdet med entreprenøren. 

- Vi har mistet tilliden til entreprenøren, og vi tror ikke på, den nuværende tidsplan vil blive overholdt. Vi skal ikke acceptere forsinkelsen og de gener, det medfører, siger Michael Vindfeldt til TV 2 Lorry. 

Rådet til at fortsætte samarbejdet

I forbindelse med behandlingen af sagen i Magistraten på Frederiksberg stemte Socialdemokratiet nej til at fortsætte samarbejdet med entreprenøren, selvom der både fra juridisk og faglig side blev rådet til at fortsætte. 

Men den rådgivning mener Michael Vindfeldt, man skal se bort fra. 

- Vi er blevet rådgivet til ikke at opsige kontrakten, men vi er også nødt til at passe på skattekronerne, så hvis vi ikke har tillid til, at den nuværende entreprenør kan gøre arbejdet færdigt, så må vi få en anden til det, siger han og anerkender i samme ombæring, at en eventuel opsigelse kan medføre nye udfordringer med tidsplanen. 

- Vi kan ikke vide, om det vil tage længere tid med en ny entreprenør. Men når den nuværende plan allerede er rykket med op mod et år, og vi ikke vurderer, han kan overholde den, må der træffes en politisk beslutning, siger han. 

Uventede udfordringer

Da Frederiksberg Kommune annoncerede den nye tidsplan for renoveringen, forklarede formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederiksberg Kommune, Nikolaj Bøgh (K), at den ændrede økonomi og tidsplan hang sammen med, at der dukkede uventede udfordringer op i forbindelse med renoveringen af svømmehallen, der blev bygget i 1934. 

Og den samme forklaring lyder fra Skou Gruppen A/S, der er entreprenør på renoveringen. De mener ikke, de kunne have gjort noget for at undgå forsinkelsen på projektet. 

- Vi har givet besked til kommunens rådgiver, når vi opdaget noget uforudset. Og derefter har vi fulgt de anvisninger, som vi har fået af kommunens rådgiver - med den tidsplan det nu engang giver, siger administrerende direktør, Martin Skou Heidemann, i en skriftlig kommentar til TV 2 Lorry. 

- Jeg tror, kommunen deler opfattelsen af, at det havde været en kæmpe fordel hvis man dengang havde vidst alt det om bygningen, som vi ved i dag.

Det er bestemt ikke kun Frederiksberg Svømmehal, der har oplevet problemer i forbindelse med byggeri. Nedenfor kan du se en liste over nogle af de andre byggeprojekter med svømmehaller i hovedstadsområdet, der har oplevet store problemer. 

Bellahøj Svømmestadion

Roskilde Badet

Frederikssund Svømmehal

Vandkulturhuset i København