Borgmester har fået nok og kommer nu med kraftig opsang til hundeejere

Hvad er god og dårlig stil, når du lufter din firbenede ven i byen?

To særdeles fremtrædende politikere i Frederiksberg Kommune har kort før kommunalvalget lanceret en ny kampagne.

Det er borgmester Simon Aggesen (K) og formand for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen, (V), der har identificeret et ildelugtende problem, som de vil have rettet op på.

quote Vi gør meget ud af, at Frederiksberg er ren og pæn, og jeg håber derfor, at kampagnen har god effekt

Simon Aggesen, Borgmester Frederiksberg, Konservative

For under coronakrisen valgte flere frederiksbergere at anskaffe sig en hund, og det kan ses på byens gader og fortove, lyder det i en pressemeddelelse fra Frederiksberg Kommune, som de to politikere er afsendere af.

Derfor har man nu taget konsekvensen og afsat 11.043 kroner eksklusiv moms til at fortælle de mange nye hundeejere, at det er forbudt at efterlade affald på vejarealer, herunder fortove, og det gælder især også hunde-høm-hømmere.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dette skilt kommer til at præge bybilledet på Frederiksberg, hvor især de nye hundeejere skal lære at samle hundelorte op og holde hunden i snor.
Dette skilt kommer til at præge bybilledet på Frederiksberg, hvor især de nye hundeejere skal lære at samle hundelorte op og holde hunden i snor.
Foto: Frederiksberg Kommune

Og så er det ligegyldigt, om det er en offentlig vej eller privat fællesvej.

- De fleste hundeejere er heldigvis gode til at følge reglerne, men vi vil gerne have alle med. Derfor gør vi også opmærksom på, hvad der er god stil i forhold til hundeluftning i byen. Vi gør meget ud af, at Frederiksberg er ren og pæn, og jeg håber derfor, at kampagnen har god effekt, lyder det fra Simon Aggesen.

Risikerer en bøde

Det er ikke fordi, borgmesteren selv har trådt i flere hundelorte, end han plejer, at der kommer fokus på de firbenedes efterladenskaber. Det er i forbindelse med kommunens daglige vejtilsyn, at der er konstateret flere hundelorte end tidligere, oplyser Frederiksberg Kommune til TV 2 Lorry.

quote Vi har et fælles ansvar for, at byen er et rent og trygt område for alle

Jan E. Jørgensen, Formand for By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune, Venstre

Det er dog ikke fordi, de som sådan går og tæller dem. De erkender da også, at de ikke ved præcist, hvor mange flere efterladenskaber, der er kommet siden nedlukningen 11. marts 2020. 

Men kommunen henviser til, at Dansk Kennelklub har noteret, at antallet af hunde i august og september 2020 sammenlignet med samme periode i 2019 er steget med 26 procent.

- Sidste år er der kommet flere hunde i byen. Det er dejligt – for hunden er som bekendt menneskets bedste ven. Men når hundens ejer ikke tager ansvar for sin hund, giver det problemer, siger Jan E. Jørgensen og fortsætter: 

- Vi ser nemlig desværre, at der også er kommet flere løse hunde og flere efterladenskaber i byens grønne områder og på veje og fortove. Vi har et fælles ansvar for, at byen er et rent og trygt område for alle, og derfor skal man altså huske snoren og samle efterladenskaberne op, når man lufter sin hund – den kan ikke selv.

Hvis opsangen fra de to politikere på Frederiksberg Rådhus ikke virker, så oplyser Frederiksberg Kommune, at det koster en bøde på 2.000 kroner, hvis hunden ikke er i snor i et område, hvor det er påbudt.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik