Borger om ny boligskat: Som at fodre hunden med sin egen hale

Boligejerne på Frederiksberg, kan du godt klappe i hænderne, lyder det fra erhvervsministeren efter præsentationen af den nye boligskat. Men ikke alle husejere er enige.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale præsenterede tirsdag en ny boligskatteaftale. Ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen er den nye aftale særlig god for de borgere, der bor på Frederiksberg.

- Vi sikrer en permanent skatterabat fra 2021, så ingen kommer til at betale mere i ejendomsskat efter 2021 i forhold til nu. Vi sikrer ro og tryghed i maven hos alle familierne på Frederiksberg, fordi man kan blive boende i sin lejlighed eller sit hus, ved at vi sørger for at skatterne falder for de fleste - og for resten i hvert fald holdes i ro. Så det er en god dag for boligejerne på Frederiksberg, siger erhvervsministeren. 

Men den udlægning er en række husejere på Frederiksberg slet ikke enig i.

- På vegne af husejerne på Frederiksberg, så er det jo svært at se den helt store jubel over det. Det bliver i raske vendinger omtalt som "en skatterabat", men det er jo reelt en indefrysning. Det har jo intet at gøre med en rabat. Regningen skal jo betales på et eller andet tidspunkt. Det svarer til, at fodre en hund med sin egen hale, som vi ser det, lyder det fra Leika Diana Jørgensen, der er talsperson for en borgergruppe og husejer på Frederiksberg.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen mener, at  Leika Diana Jørgensen har misforstået aftalen. 

- Der kommer en rigtig rabat. Man kommer ikke til at betale nogen ekstra skattekroner fra 2021 og frem. Og alle de grundskyldsstigninger, som lå pg ventede på alle frederiksbergborgerne, dem fjerner vi. Dem kommer man aldrig nogensinde til at betale, siger han og tilføjer:

- For en almindelig frederiksbergborger, der sparer man mellem 40.000-80.000 kroner.

Du kan se hele erhvervsministerens forklaring i indslaget øverst i artiklen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere