Boligselskab udskyder omstridt møde om genhusning

Beboere i boligbyggeri i Søndermarken var utilfredse med selv at skulle betale for genhusning efter skandalerenovering. Det har ført til, at boligselskab har udskudt omdiskuteret møde.

Renoveringen af Søndermarken på Frederiksberg begyndte i maj. Stikprøver har vist, at der er skadelige stoffer i bygningerne. Foto: Rasmus Wilmann

Der er stor glæde hos beboerne i det almene boligbyggeri ved Søndermarken på Frederiksberg. 

Glæden skyldes, at boligselskabet KAB har udskudt et ektraordinært møde, der skulle afholdes mandag. Her skulle der stemmes om en genhusningsplan af beboerne i den skandaleramte renovering, som KAB står for, af boligbyggeriet ved Søndermarken. Det møde skal nu afholdes på et senere tidspunkt. 

Det viser en mail TV 2 Lorry har fået tilsendt.

Læs også Beboere i krig med boligselskab: "Det er valget mellem pest eller kolera"

Stor huslejestigning

Genhusningsplanen ville kræve store huslejestigninger for beboerne. Men en underskriftindsamling lavet af beboerne fik i sidste ende mødet aflyst.

- Det er jo helt fantastisk, at det vi har kæmpet for i et halvt års tid, bliver der endelig lyttet til, fortæller Tina Schjerling, der bor i boligbyggeriet ved Søndermarken, til TV 2 Lorry.

Årsagen til genhusningen skyldes en større renovering, der er i gang i boligblokkene ved Søndermarken, hvor der er fundet farlige stoffer som asbest, zink og bly i flere af lejlighederne.

Læs også Politikere rasler med sablen: Skandalebyggeri skal erklæres ulovlig at bo i

I sidste måned satte Frederiksberg Kommune renoveringsarbejdet i bero, indtil renoveringen kan gennemføres på forsvarlig vis uden sundhedsfare for beboerne.

Derfor ville beboerne i de lejligheder, der endnu ikke er færdigrenoveret, gerne genhuses. Men den plan, KAB havde præsenteret for beboerne, inkluderede en huslejestigning, som beboerne selv skulle betale. Stigningen lød på 20 procent over de næste ti år.

Forventer bedre plan for genhusning

Ifølge KAB er det loven, der gør, at ekstraregningen for renoveringen kun kan sendes til beboerne.

Den plan bliver ikke akutel lige foreløbig efter aflysningen af mødet, da beboerne syntes, det var urimeligt, at de skulle hænge på regningen for en renovering, der er kørt af sporet.

Læs også Skandale på Frederiksberg fortsætter: Nu er der fundet asbest i Gittes lejlighed

Nu ser Tina Schjerling frem til næste møde, hvor hun forventer, KAB har udarbejdet en bedre plan for genhusning af beboerne.

- Vi regner med et rimeligt forslag fra KAB, uden finansieringen af det går udover vores husleje, siger hun.

Næste møde bliver afholdt den 27. august.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik