Børnehavebørn skulle passes i hvide festtelte i midterrabat - nu bliver de fjernet

Øgede pladskrav giver store udfordringer for daginstitutionerne. Nu skal børn passes i festtelte

Der mangler lige nu plads i daginstitutionerne rundt om i kommunerne. Flere steder er sportshaller, klublokaler og lignende taget i brug, og på Frederiksberg har kommunen nu også slået store festtelte op på pladser og parker rundt om i kommunen, så flere børn kan blive passet.

- Vi har manglet pladser til 520 børn, så vi har måttet tænke kreativt. Nu har vi fundet pladserne ved at inddrage sportshaller, kulturhuse, spejderhytter og altså de her telte, siger Simon Aggesen, der er konservativ borgmester i Frederiksberg.

Sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med genåbningen siger nemlig, at der skal være et frit gulvareal på henholdsvis seks og fire kvadratmeter per barn i vuggestuer og børnehaver for at minimere smitterisikoen. Det er dobbelt så meget som normalt, og derfor er har især de befolkningstætte kommuner været presset på pladsen.

- Vi er Nordeuropas tættest befolkede kommune, så det er klart, at plads lige nu er en mangelvare. Men vi har altså fundet den plads der skal til, og vi har flere ideer i skuffen hvis behovet skulle vokse, siger borgmesteren.

quote Det virker bare en smule bekymrende at lade børn lege mellem to vejbaner 

Vibeke Rasmussen, Borger, Frederiksberg

Indtil videre har forældre til 63 procent af de børn, der normalt går i daginstitution i Frederiksberg meldt, at de har behov for pasning.

Borgere troede det var covid19-testtelte

Teltene er sat op på Femte Juni Plads og i Lindevangsparken, og flere borgere har undret sig over hvad de skulle bruges til.

I de lokale facebookgrupper har flere spekuleret i, om teltene mon skulle bruges til at teste folk for coronavirus.

I gruppen ”Vi der holder af Frederiksberg” fik borgerne svar direkte fra borgmesteren.

- Hej Trine. Det er vores børnehaver, som rykker ud i parker og grønne anlæg. BH. Simon, skrev borgmester Simon Aggesen til en af de nysgerrige, der undrede sig over de nyligt opstillede telte.

Pasning i midterrabatten bekymrer borgere

Flere borgere bliver dog nervøse ved udsigten til, at byens børn skal lege i det, der bedst kan betegnes som en bred midterrabat, hvor biler kan køre på begge sider af teltene. 

- Det virker bare en smule bekymrende at lade børn lege mellem to vejbaner, skriver Vibeke Rasmussen, der har delt billedet ovenfor på Facebook.

- Hvis det er til børnehaver, bør vejen i det mindste lukkes i perioder, hvor børn skal opholde sig i midterrabatten. Ingen kan ellers stå inde for sikkerheden, skriver en anden bekymret borger.

quote Jeg ville ikke selv være nervøs for at sende mine egne børn derned

Simon Aggesen, Borgmester, Frederiksberg

Men forældre til børn i Frederiksberg skal ikke være bekymrede, understreger byens borgmester.

- Vi åbner ikke nogen steder, hvor det ikke er fuldt ud forsvarligt, og lige nu er der jo rigtig god normering til børnene, fordi de skal have så meget plads og ikke må være sammen med så mange børn. Så pædagogerne har jo hele tiden børnene under opsyn, siger Simon Aggesen, hvis ældste søn går i børnehave.

Flytter teltene 

Simon Aggesen har endnu ikke hørt forældre direkte udtrykke deres bekymringer, men da TV 2 Lorry præsenterer ham for de kommentarer, der er skrevet på Facebook, så gør det indtryk.

Kort efter vores interview ringer han derfor tilbage, og oplyser, at kommunen nu vil flytte teltene væk fra midterrabatten.

- Jeg vil hellere gå med livrem og seler og passe ekstra godt på, end at nogen forældre ikke er trygge ved at få deres børn passet, siger borgmesteren.

- Jeg har lige tjekket med forvaltningen, og vi har nu aftalt, at de telte der står på Femte Juni Plads bliver flyttet ned i Grøndalsparken i stedet, siger Simon Aggesen.

- Det er vigtigt, at alle kan være trygge, og det sikrer vi, ved at flytte teltene væk fra midterrabatten, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccinerede i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

gfnfgn

Sydafrikansk coronavariant slipper sit tag i København NV

Udviklingshæmmede danner band

playUdviklingshæmmede danner band under isolation: "Det giver rigtig meget glæde"

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere