Bevaring af varmtvandsbassin: Borgmester modtog 1000 underskrifter

Mere end 1000 underskrifter blev onsdag overrakt til borgmesteren på Frederiksberg. Borgerne vil bevare varmtvandsbassinet på Frederiksberg Hospital.

Foto: Brian Berg - Scanpix

Borgmester Jørgen Glenthøj lovede onsdag, at den store opbakning til bevaring af varmtvandsbassinet på Frederiksberg Hospital vil blive taget i betragtning, når den endelige beslutning skal tages ved hospitalets lukning.

Det skete, da borgmesteren modtog en underskriftsindsamling fra mere end 1000 utilfredse borgere, der ikke vil af med varmtvandsbassinet - til trods for, at hospitalet lukker.

Hundredevis af borgere på Frederiksberg risikerer nemlig dermed at stå uden mulighed for at gå til skånsom træning og undervisning i varmt vand.

Direktør i Gigtforeningen Mette Bryde Lind forklarer, at vægtløsheden i det varme vand har stor betydning for gigtpatienter, da mange ikke har mulighed for anden fysisk aktivitet pga. smerter.

Fra venstre: John Kalo (Daglig leder af Gigtskolen), Jørgen Glenthøj (Borgmester), Mette Bryde Lind (Direktør i Gigtforeningen) & Birgitte Franck (Formand for Gigtskolen) Foto: Gigtforeningen

Ifølge Gigtforeningen, som stod bag overrækkelsen af underskriftsindsamlingen, så undervises 575 borgere ugentligt i Gigtskolens regi i blandt andet bassinnet, som både bruges til behandling og genoptræning for hospitalspatienterne og kommunens borgere.

En række andre aftenskoler, foreninger, klinikker og institutioner bruger også bassinnet.

Årsagen til underskriftsindsamlingen skyldes derudover, at der ikke er ledig kapacitet i de to øvrige varmtvandsbassiner, der findes på Frederiksberg, Flintholm Svømmehal og Frederiksberg Svømmehal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik