Betty Nansen Teatret skal have ny direktør

Teaterdirektør Vibeke Windeløb har besluttet at stoppe et år før planlagt som direktør på Betty Nansen Teatret. Nu indledes jagten på en afløser.

Betty Nansen Teatrets bestyrelse oplyser, at Vibeke Windeløv fra næste sommer stopper som direktør. Det sker et år tidligere end planlagt. Oprindeligt løber Vibeke Windeløvs kontrakt til 30. juni 2019.

Men arbejdslivet på teatret fylder, og Vibeke Windeløv ønsker nu et liv uden så meget arbejde.

quote Men teaterarbejde fylder. Det er fra tidlig morgen til sen aften, og jeg bliver nu 67 år og vil gerne have et liv, som ikke kun er et arbejdsliv.

Vibeke Windeløv, Direktør, Betty Nansen Teatret

- Det har været givende og udfordrende, og jeg må takke hele teatermiljøet for, at de tog så godt i mod mig og ikke mindst Betty Nansen Teatrets hårdtarbejdende og inspirerende medarbejdere, siger Vibeke Windeløv i en skriftlig kommentar.

 - Men teaterarbejde fylder. Det er fra tidlig morgen til sen aften, og jeg bliver nu 67 år og vil gerne have et liv, som ikke kun er et arbejdsliv.

- Vi er lige gået ud af en sæson, hvor vi har fået ros af anmelderne såvel som publikum, og jeg synes derfor godt, at jeg kan tillade mig at trække mig tilbage i slutningen af næste sæson.

 - Jeg har derfor bedt Betty Nansens bestyrelse om, at min kontrakt stopper et år tidligere end aftalt, nemlig den 30. juni 2018, siger hun.

Før hun kom til de skrå brædder på teatret, var det i filmens verden, Vibeke Windeløv slog sine folder.

quote Vi er ved at afslutte en fin sæson med fremragende skuespil og en masse andre spændende aktiviteter. Det er ikke mindst hendes fortjeneste, og vi havde gerne set, hun fortsatte arbejdet.

Erik Jacobsen, Bestyrelsesformand, Betty Nansen Teatret

Gennem 12 år var hun således sparringspartner og producer på Lars von Triers mest succesfulde film - et parløb, der kulminerede med De Gyldne Palmer i Cannes i 2000 for "Dancer in the Dark".

Bestyrelsesformand på Betty Nansen Teatret Erik Jacobsen siger, at bestyrelsen beklager Windeløvs beslutning om at stoppe før tid.

- Vi er netop ved at afslutte en fin sæson med fremragende skuespil og en masse forskellige andre spændende aktiviteter i vores to huse. Det er ikke mindst hendes fortjeneste, og vi havde gerne set, hun fortsatte arbejdet, siger han.

Teatret går nu i gang med at finde en afløser.

Stillingens vil straks blive slået op, så en ny direktør snarest muligt kan gå i gang med at planlægge repertoiret for sæsonen 2018/2019, oplyser Erik Jacobsen.

Vibeke Windeløv fortsætter sit virke som teaterdirektør frem til sommeren 2018.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

Copenhell 2018

playPopulær festival kommer med dyster udmelding

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere