Begyndte livet som sensation: Flyvende næsehorn flytter

Den næsten tre år gamle næsehornskalv, Pilan, er her til morgen flyttet fra Zoologisk Have København. Nu skal den ud og nyde ungkarlelivet.

00:55

Det er ikke hver dag man sender et næsehorn til udlandet. Derfor er der også blevet trænet grundigt i forvejen.

I knap tre uger har næsehornsdyrepasserne trænet med det unge næsehorn. Målet var, at han selv skulle gå i den transportkasse, der fragter ham til Holland.

Den korte træningsperiode betød dog, at dyrepasserne endnu ikke havde haft ham i kassen og lukket porten bag ham, så det var en gruppe spændte dyrepassere, der i morges fandt det ekstra gode træningshø frem.

Bekymringen blev dog hurtigt manet i jorden, da det unge næsehorn gik direkte ud i transportkassen. 

Læs også Tungt læs: Zoo flytter næsehornene

Dyrepasserne lukkede lågen bag ham og fodrede ham med store bunker af frisk græs gennem tremmerne. Næsehornet buldrede lidt mod kassens sider, men faldt hurtigt til ro, da dørene lukkede og mørket sænkede sig i kassen.

Med til historien hører også, at han allerede mandag fik en svagt beroligende sprøjte, der tager toppen af nervøsiteten. 

Pilan får det sidste tot græs, inden den blive sendt til Holland. Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

Medicinens virkning strækker sig over tre dage, og næsehornet vil derfor være træt og rolig under hele transporten til Holland.

Pilan blev født i Zoologisk Have i januar 2015, som det første næsehorn i mere end 35 år. 

Læs også Søger kærligheden: Københavnsk næsehorn flytter sydpå

I Beekse Bergen skal han gå med en række andre unge hanner, indtil der bliver brug for ham og hans vigtige gener i det europæiske avlsprogram.

Pilan har dermed taget første skridt mod en fremtid som avlshan og kan gennem de næste mange år blive far til næsehornsunger i hele Europa. 

Kassen med det tunge næsehorn, blev løftet ombord på lastbilen med kran. Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik