Aveny-T overtages af kommune

Frederiksberg Kommune overtager bygningen, der i dag huser Aveny-T på Frederiksberg Allé.

Et bredt flertal i Frederiksbergs kommunalbestyrelse har besluttet at overtage den bygning, der huser Aveny-T på Frederiksberg Allé.

Dermed overtager kommunen bygningerne fra Jes Kølpin, men det er fortsat teaterdirektør Jon Stephensen, der skal drive teatret.

- Jeg er utroligt glad og taknemlig over Frederiksbergs Kommunes beslutning og den anerkendelse, der ligger heri. Med kommunens overtagelse og istandsættelse af teateret er en kæmpe sten ryddet af vejen, således af et af Danmarks ældste teatre også har en stor fremtid foran sig, siger teaterdirektør på Aveny-T, Jon Stephensen.

Overtagelsen skyldes ikke mindst en længerevarende periode med manglende økonomiske resultater.

- Aveny-T har været presset på økonomien, ikke mindst fordi det har stået udenfor de store teaterfællesskaber og konstruktioner, der udløser store tilskud fra staten. Alligevel har teatret formået at være med i superligaen blandt teatre, siger radikal formand for Frederiksberg kommunes kultur- og fritidsudvalg Morten Jung og fortsætter:

- Teateret har skabt mirakler med de meget begrænsede midler. På sigt var det bare uholdbart - ikke mindst på grund af bygningens restaureringsbehov. Derfor er denne løsning oplagt.

På sigt er det hensigten at arbejde for at indlemme teatret i sammenslutningen Københavns Teater, hvor også Betty Nansen Teateret og Rialto Teateret er med. Det kan dog først ske fra 2018.

Omkostningerne til køb og renovering af teaterbygningen finansieres via leasing og er samlet set udgiftsneutralt for kommunen, skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen planlægger en gennemgribende restaurering af bygningerne i 2016-2017, så Aveny T kan genoptage sit fornemme program på fuldt blus fra efteråret 2017.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere