5.000 underskrifter: Sjællændere kæmper for symfoniorkester

Godt 5.000 musikelskere har over weekenden kæmpet for at beholde symfoniorkestret, Copenhagen Phil, der trues af lukning.

Symfoniorkestret Copenhagen Phil  trues med lukning - og det har fået sjællænderne op af stolene.

5.000 mennesker har over weekenden skrevet under på at beholde orkestret, hvis fulde navn er Copenhagen Phil - hele Sjællands symfoniorkester.

quote Vi prøver at råbe ministeren og DF op, så de sort på hvidt kan se, at der er rigtig mange, der bakker Sjællands symfoniorkester op.

Simon Aggesen, bestyrelsesmedlem i Copenhagen Phil og rådmand i Frederiksberg, Kons.

Kulturminister, Mette Boch, LA, er ellers klar til at slukke for musikken i orkestret, fordi hun mener, at der i forvejen er alt for mange symfoniorkestre i København. Det skrev hun mandag d. 6. marts i en kronik i Jyllands-Posten.

Simon Aggesen, bestyrelsesmedlem i Copenhagen Phil og rådmand i Frederiksberg, Kons., står bag underskriftsindsamlingen.

- Jeg er rigtig glad og stolt over, at vi har fået så mange underskrifter på så kort tid. Det sender et klart signal om, at mange bliver berørt af Copenhagen Phil.

Han køber ikke argumentet om, at orkestret kun er for københavnerne. Orkestret spiller nemlig halvedelen af alle sine koncerter rundt om på Sjælland og  tilhører hele Sjælland.

Et eksempel er, at orkestret lige nu tester et nyt koncept, hvor 70 musikere tager en dag ud af kalenderen og indtager en sjællandsk by, hvor de fylder gader og stræder med klassisk musik. 

"Vi vil råbe ministeren op"

Målet er 10.000 underskrifter - og de skal bruges til at nå ministeren.

- Vi prøver at råbe ministeren og DF op, så de sort på hvidt kan se, at der er rigtig mange, der bakker Sjællands symfoniorkester op, siger han.

Selvom intet er besluttet om Copenhagen Phils fremtid, tager Simon Aggesen og resten af bestyrelsen ministerens udtalelse meget alvorligt.

- Hvis vi ikke tager udmeldinger som den ministeren har fremsat seriøst, så risikerer vi orkestrets overlevelse. Vi håber, at vores underskriftsindsamling kan ændre hendes holdning, siger han.

Se underskriftsindsamlingen her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere