34-årig får 14 års fængsel for rolle i dansk narkosag

14 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Sådan lød dommen over en mand fra Nigeria, der har haft en rolle i en dansk smuglersag.

En 34-årig mand fra Nigeria blev fredag den tredje person, der blev straffet i en dansk sag om indsmugling af kokain og heroin.

Politiet og retssystemet har allerede stillet en kroatisk kvinde og en anden nigeriansk mand til ansvar for deres roller. Sidste år blev de hver idømt 14 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. 

Samme straf fik den 34-årige mand i dag ved Retten på Frederiksberg.

Udveksling af narko og penge i filmlignende scener i Valby

Sagen begyndte den 10. november 2019, da politiet anholdt den førnævnte kvinde og mand i Valby. Her havde de hver en trolleykuffert, der blev udvekslet imellem dem. I den ene var der fire kilo kokain og heroin, i den anden lå der 5.000 euro.

Sammenlagt mener politiet, at de har smuglet mere end 30 kilo narkotika ind i Danmark på ti forskellige dage i 2019.

Det er den samme sag, som den nu dømte 34-årige mand også bliver straffet for. 

34-årig brugte app til at planlægge og koordinere

Ifølge dagens dom ved Retten på Frederiksberg medvirkede han aktivt i koordineringen og planlægningen af indsmuglingen. Det gjorde han ved at give instruktioner til de to andre via en app. Det skete fra Tyskland, og derfor har tysk og dansk politi også arbejdet sammen i sagen.

Det oplyser Særlig Efterforskning Øst, der hører under Københavns Politi. Det var efterforskningsfællesskabet, der afdækkede den 34-åriges rolle i sagen, efter de to første personer blev dømt sidste år.

Den 34-årige mand har valgt at anke sin dom.