29-årig mor til 7 fik velskabt baby på 50 kilo

Flodhesten i København Zoo har fået en unge.

Foto: København Zoo

Dyrepasser Brian Stefanski fik sig en gedigen overraskelse, da han torsdag morgen gik ind i flodhestehuset i København Zoo.

Den gamle han var meget ivrig for at parre hende i dagstimerne, men den nye har altså foretrukket at gøre det i nattetimerne.

Jacob Munkholm Hoeck, København Zoo

Istedet for tre var der nemlig fire flodheste derinde, og den ene var en lille én på 40-50 kilo.

- Vi har den sidste tid talt om, at hun forhåbentlig ville få en unge i løbet af 2017. Så det var selvfølgelig en stor og dejlig overraskelse, at hun allerede var drægtig og altså nu har født her til morgen, siger Brian Stefanski.

Flodhestehunnen er 29 år gammel og har tidligere født fire unger i København Zoo. Hunnen er også mor til tre i den zoo, den kom fra. 

Flodhestehannen er 15 år gammel og er far til fire unger, men ungen fra i morges er hans første med hunnen i København Zoo.

-  Flodhestene er ret gode til at yngle. Der plejer at komme en hverandet år, men der har været en pause på halvandet år, fordi han-flodhesten er relativt ny her, siger presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck og fortsætter:

-  Dyrepasserne havde snakket lidt om, at han måske havde svært ved at parre hende. Den gamle han var meget ivrig for at parre hende i dagstimerne, men den nye har altså foretrukket at gøre det i nattetimerne.

Læs også Zoo: Elefanternes Tom Jones besøger damerne

Det vides ikke, præcist hvornår den 'lille ny' er kommet til verden, men det er altså sket i løbet af natten mellem onsdag og torsdag. 

- Der er et lavtvandsbassin i forbindelse med deres bagbure, og der har hun født den inde, Jacob Munkholm Hoeck til TV 2 Lorry. 

Ungen forventes at blive lukket ud så publikum kan se den i løbet af de næste 10-14 dage. 

Flodheste-fakta

  • En drægtighed varer otte måneder.
  • Fødselsvægten ligger på 40-50 kg.
  • En voksen flodhest vejer mellem 2500 og 3000 kg.

Zoo har i løbet af efteråret oplevet et regulært boom i fødslerne hos flere markante arter, og det glæder administrerende direktør Steffen Stræde. 

- Det er som om foråret er kommet ekstra tidligt forbi os. Med fødsler hos girafferne, zebraerne, chimpanserne, den sjældne fødsel okapierne og nu hos flodhestene kan man roligt sige, at det pibler af liv i en tid, man ellers forbinder med vinterhi og dvale, lyder det. 

00:22

Foto: København Zoo

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik