Tyve brød ind i kirke: Stak af med dyre lamper

I nat brød en gruppe tyve ind i Humlebæk Kirke. Tyvene stak af fra kirken med tre af de såkaldte "kogle lamper".

Foto: Humlebæk Kirke

Sognepræst i Humlebæk Kirke, Hans-Henrik Ross, bor næsten lige over for præstegården i Humlebæk. I nat vågnede han ved, at han hørte larm fra kirkepladsen. Klokken er omkring halv fem, og han går over for at se, hvad larmen skyldes.

- Da jeg kommer over på kirkepladsen, kan jeg se en bil, og der sidder 3-4 stykker i den. De er jo selvfølgelig væk med det samme og over alle bjerge, siger Hans-Henrik Ross til TV 2 Lorry.

Sognepræsten hører også fra vagttjensten Securitas, at der er nogle, der har brudt ind i kirken. Derefter går Hans-Henrik Ross en tur rundt i kirken for at se, hvad der er sket.

- Jeg turde ikke gå hele vejen rundt om natten. Jeg vidste jo ikke, om der stadigvæk var nogle inde i kirken. Og så var det mørkt, så jeg kunne ikke se noget. Så jeg gik i seng igen, siger Hans-Henrik Ross til TV 2 Lorry.

Læs også Stjålet fodbold tilbage på død søns gravsted

Der mangler tre PH lamper

Da Hans-Henrik Ross i morges mødte ind for at forberede dagens gudstjeneste kunne han se, at kirken var endevendt. Kirkebænkene var væltet og der manglede tre af kirkens i alt seks "PH Kogle lamper", som var klippet ned fra loftet. 

Tyvene er i følge sognepræsten kommet ind i Humlebæk Kirke ved at smide en sten gennem et vindue i kirkens præsteværelse.

- Et er tyveriet, altså at der bliver stjålet noget fra en. Det andet er, at det er et kirkerum, som man forventer er et fredeligt stille rum. Så jeg betragter det, som et indbrud i vores fælles hus, siger Hans-Henrik Ross.

Læs også Kvinde stjal barnevogn med spædbarn: Nu er hun udvist

Aflyser ikke gudstjenesten

Hans-Henrik Ross skulle stå for formiddagens gudstjeneste klokken ti. Og selvom der få timer forinden havde været indbrud i kirken, så skulle gudstjenesten gennemføres.

- Der skal meget til at aflyse sådan en gudstjeneste. Så vi fik vendt bænkene på hovedet, ryddet op og fejet gulvet. Og så måtte vi leve med, at der var lidt mindre belysning, siger Hans-Henrik Ross.

Sognepræst Hans-Henrik Ross har efterfølgende meldt tyveriet til politiet, som har lavet en grundig rapport og blandt andet kigget på videoovervågning fra kirkepladsen.

Læs også Efterlyst belgisk turistbus set i Kokkedal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik