Slut med vikarer i Fredensborg

For at spare penge vil Fredensborg Kommune droppe vikarer i ældreplejen, skriver Frederiksborg Amts Avis

Vikarer skal spares væk på hverdage i ældreplejen i Fredensborg Kommune. Det er et forslag, som politikerne skal tage stilling til på mandag for at undgå voldsomme overskridelser på budgettet.

Konsekvensen vil være, at medarbejderne enten må løbe hurtigere, eller også bliver hjælpen til de ældre aflyst.

Udsigten til besparelser bekymrer Vinni Jakobsen, formand for social og sundhedssektoren i FOA. Hun frygter, at nedskæringer vil gå ud over hjemmehjælperne og plejeassistenternes psykiske trivsel.

- Når man gentagne gange, inden for et omsorgsfag, går hjem med følelsen af, at man kunne have gjort det bedre, så ender man med at blive udbrændt, fordi man ikke yder den pleje og omsorg, man er uddannet til at yde. Derfor tror jeg besparelserne vil øge sygefraværet på den lange bane, siger Vinni Jakobsen.

Fredensborg Kommune overvejer også at skære i rengøringen hos de ældre, så der fremover kun vil blive gjort rent hver fjerde uge og ikke hver anden, som man gør i dag.

Besparelserne skal diskuteres på et møde mandag.

- Jeg vil ikke spå om udfaldet. Der er nogle af besparelserne, som ikke er nogens kop te, men vi skal finde penge et sted, siger Hans Nissen (S), formand for Social- og Seniorudvalget til Frederiksborg Amts Avis.

Fredensborg Kommune har det seneste år reduceret budgettet for ældreområdet med 14,3 millioner kroner. I samme periode er der kommet knap 100 flere borgere, der er fyldt 80 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere