Skydebanen i Karlebo: Vi har respekt for naboerne

Lokal jagtforening er glad for, at flugtskydebanen i Karlebo overlever - og vil prøve at sænke støjniveauet.

Et flertal af politikerne i Fredensborg har valgt at stemme imod en lukning af flugtskydebanen i Karlebo, og det vækker glæde i Karlebo Sogns Jagtforening. 

- Vi er glade for, at flertallets beslutning afværgede en total lukning af banerne. Vi har hele tiden haft respekt for naboerne og er interesserede i at kunne dyrke vores hobby uden at forstyrre nogen, siger formanden for jagtforeningen, Michael Maes, mandag til TV 2 Lorry.

Se også: 400.000 skud om året: Skydebane risikerer lukning

Målinger har vist, at støjgrænsen overskrides på skydebanen. Michael Maes påpeger dog, at de støjmålinger, som et uvildigt firma har lavet for kommunen, kun viser en overskridelse af støjgrænsen på 1 decibel, når alle usikkerheder er trukket fra.

-Vi synes, at den lille overskridelse  på 1 decibel af den tilladte støjgrænse på 70 Db, og det faktum, at målingerne kun er foretaget over tre dage, gør, at der er usikkerhed omkring målingerne af støjen fra skuddene. Vi ville gerne have, at der var blevet målt over fem til otte dage, sådan som Miljøministeriet anbefaler, siger Michael Maes. 

I skydeklubben vil de nu se på, hvad de kan gøre for at undgå at støje for meget. 

- Vi er i gang med at rydde op i mosen og vil hurtigt se på, hvad vi kan gøre for at mindske støjen. Et forslag er at dreje vores standplads, så vi ikke skyder direkte i retning mod Vejenbrød by, siger Michael Maes.

I TV2 Lorrys indslag i lørdags fortalte den socialdemokratiske Carsten Nielsen, at han vil foreslå at flytte skydebanerne til Kejserdal. Et område tæt på Helsingør motorvejen, hvor der er en gammel grusgrav.

Det forslag ser formand Michael Maes positivt på.

- Vi synes, det lyder godt med forslaget om at flytte til et sted, hvor vi ikke generer nogen. Og Kejserdal er en mulighed, fordi man har mulighed for at bygge høje støjvolde, siger han.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere