Skolelærer styrer 20 elever online, mens hendes egne børn er hjemme

Det kræver en særlig indsats at være skolelærer for 20 elever over computeren hjemmefra, mens man også lige skal holde styr på sine egne børn. Det er dog virkeligheden for skolelærer Gitte Holte Campbell de næste par uger.

Det kan kræve sin mand eller kvinde at være skolelærer, men i den kommende tid kommer det til at kræve endnu mere med fjernundervisning og anderledes skoledage.

Mandag var det første skoledag efter juleferien, og selvom ældre elever allerede har været i gang med fjernundervisning før jul, så gælder det nu også for de mindste elever foreløbigt frem til 17 januar.

quote I hele den her corona-periode har jeg været så imponeret over, hvor fantastisk omstillingsparate børn er.

Gitte Holte Campbell

Gitte Holte Campbell er skolelærer på Humlebæk Lilleskole, hvor hun har ansvaret for en 2. klasse.

Og på den første dag med fjernundervisning, var der meget, der skulle klappe, for at hun og hendes 20 elever kunne få en god skoledag.

For samtidig med at Gitte Holte Campbell for første gang skulle fjernundervise over computeren i løbet af hendes 12 år som lærer, så var huset derhjemme fyldt helt op. 

Både Gittes fire børn og mand er nemlig også hjemme – og udfordringen blev ikke mindre af, at parrets to yngste børn selv har brug for hjælp under deres egen fjernundervisning.

- Jeg troede, at det ville nemmere at hjælpe mine egne børn, men jeg har nu indset, at det bliver min mand, der kommer til at hjælpe dem, da de modtager undervisning på samme tid, som jeg selv underviser, siger Gitte Holte Campbell.

Gitte Holte Campbell er skolelærer, og samtidig med at hun skal undervise 20 elever fra en 2. klasse over computeren, er hendes familie også hjemme, så der er ikke noget at sige til, at hverdagen bliver lidt hektsik den kommende tid.
Gitte Holte Campbell er skolelærer, og samtidig med at hun skal undervise 20 elever fra en 2. klasse over computeren, er hendes familie også hjemme, så der er ikke noget at sige til, at hverdagen bliver lidt hektsik den kommende tid.
Foto: TV 2 Lorry


Kræver et sæt grundregler

Men for at få den anderledes skoledag til at fungere bedst muligt er der brug for regler, og dem har Gitte Holte Campbell sørget for at få indført fra første færd.

- Vi har de samme grundregler, som når vi er i det fysiske klasserum. Man skal for eksempel stadig være stille og række hånden op, når man vil sige noget, men det synes jeg de er gode til. Decer enormt disciplinerede, og de lytter, når jeg eller en af klassekammeraterne har ordet. siger Gitte Holte Campbell.

Selvom hun bruger de samme teknikker som i det fysiske klasseværelse, så er der ekstra udfordringer med at undervise online, så det kan godt blive lidt hektisk.

For udover at bede eleverne om at sidde stille, høre efter og ikke afbryde, så stiller det også krav til at børnenes udstyr og siddeposition er i orden, så man kan få den rette øjekonktakt med hinanden.

- Fokus er egentlig ikke så meget på selve opgaverne, men at børnene føler, at de har et fælles klasserum og en form for fællesskab.

- I hele den her corona-periode har jeg været så imponeret over, hvor fantastisk omstillingsparate børn er, og det viser der her også bare. Men det er heller ikke helt nemt, når børnene begynder at myldre lidt. Så er der én, der lige skal have lidt mad, og en anden der lige skal vise sin hund, men alt i alt synes jeg virkelig, de er gode til det, siger Gitte Holte Campbell.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere