Selskabet bag Egedalsvænge anker dom: "Det er principielt"

Østre Landsret skal nu tage stilling til, om et boligselskab må stoppe et lokalt beboerdemokrati, der har problemer.

Når beboerdemokratiet kører helt af sporet ude i en lokal boligafdeling, skal boligselskaberne have mulighed for at gribe ind og sikre, at en afdelingsbestyrelse varetager alle beboernes interesser.

Sådan lyder det principielle synspunkt hos Boligforeningen 3B, der for præcis en måned siden tabte en stor retssag om beboerdemokratiet i Egedalsvænge i Kokkedal.

En dom konkluderede klart, at de lokale afdelinger har en utvetydig lovsikret ret til at kunne vælge en afdelingsbestyrelse. Et boligselskab må ikke tage over og styre på afstand.

3B: Sagen er principiel 

Men nu har Boligforeningen 3B besluttet at anke dommen, skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

- Vi ønsker at varetage beboernes interesser bedst muligt. I den forbindelse er sagen så principiel, at vi ønsker en endelig stillingtagen til de mange aspekter. Sagen er ikke kun af interesse for Egedalsvænge, men hele den almene sektor, forklarer Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B til Frederiksborg Amts Avis.

Han mener ikke, at dommen tager stilling til de komplekse problemstillinger, der opstod i kølvandet på juletræssagen i 2012 i Egedalsvænge, hvor et muslimsk flertal i en afdelingsbestyrelse længe bremsede opsætningen af et juletræ. I årene efter gik samarbejdet mellem beboere, afdelingsbestyrelse og boligforening i hårdknude. Det er en udlægning, som tidligere afdelingsbestyrelser er uenige i - de mener, at boligforeningen vægrer sig ved demokratisk modspil.

Beboere får stadig en bestyrelse

For størstedelen af beboerne i Egedalsvænge får ankesagen ikke den store betydning, fordi der kommer valg til en afdelingsbestyrelse inden sommerferien.

- Vi skal videre i Egedalsvænge. Derfor vil vi fortsat søge dialogen og hjælpe en ny afdelingsbestyrelse med at skabe gode forhold for beboerne i Egedalsvænge. Det ændrer en anke af Boligrettens afgørelse ikke på, udtaler Steffen Morild, formand for 3B til Frederiksborg Amts Avis.

Vi omtalte for en måned siden problemerne med den skanalderamte renovering i Egedalsvænge. Se indslaget herunder:

Hele aftenen har beboere i Egedalsvænge i Kokkedal siddet i møde. Mange mener, de er blevet syge af ventilationssystemet, og her til aften kom Teknologisk Institut med resultatet af deres undersøgelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere