Ring 5 alligevel ikke droppet

Da Folketinget i går skulle førstebehandle forslaget om at droppe de 40 år gamle reservationer til en motorvejsforbindelse fra Kokkedal til Køge, var der alligevel ikke politisk flertal.

Det så længe ud til, at der ville være politisk enighed om at droppe reservationerne til en ring 5 motorvejsforbindelse, men da det kom til førstebehandlingen, kunne Dansk Folkeparti ikke stemme for forslaget.

- DF er tilsyneladende blevet presset af regeringen i denne sag, så slaget blev ikke vundet i dag. Men vi fik under debatten tilsagn fra transportministeren om en analyse af behovet for Ring 5 og alternativer, samt om forhandlinger om sagen. Og tilsagn fra DF om, at de vil have sat turbo på undersøgelsen, så den er klar i løbet af et halvt år. Så kampen fortsætter, og hvis der ikke er sket noget efter et halvt år, så genfremsætter vi forslaget, siger Martin Lidegaard, Folketingsmedlem for Radikale Venstre i Nordsjællands Storkreds til Frederiksborg Amts Avis.

Dansk Folkeparti fortalte under valgkampen blandt andet i TV2 Lorry, at de var for at fjerne den én kilometer brede bremme, der de sidste 40 år har været afsat til ring 5 til stor gene og usikkerhed for blandt andet boligejerne i og omkring den. Nu holder de altså lidt igen på området.

- Vi kan umiddelbart godt støtte op om ideen om at droppe ring 5, men vi vil gerne have lavet en analyse af situationen, inden vi siger endeligt ja. Det kan være, der er nogle andre trafikale udfordringer i områderne, der skal løses, og det vil vi gerne have undersøgt først, siger Kim Christiansen, Transport og færdselsordfører for Dansk Folkeparti og næstformand for Transportudvalget til TV2 Lorry

Socialdemokratiet og Venstre stemte også imod at droppe arealreservationerne til ring 5, og derfor kunne forslaget ikke stemmes igennem i går.

Forslaget var fremsat af Enhedslisten, Konservative og Radikale Venstre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere