Prominente eksperter giver bud på fremtidens bymidte i Nivå

Med en ambitiøs udviklingsplan i rygsækken skal Nivå Bymidte frem mod 2030 forandres. Håbet er, at bymidten kan danne rammen om et levende og bæredygtigt byliv.

Et overvældende rådgiverteam af både arkitekter, byplanlæggere og byudviklingseksperter har med opbakning fra politikerne i Fredensborg Kommune præsenteret fremtidens bymidte i Nivå.

Rådgiverteamets tilbud beskrives i en pressemeddelelse som både visionært og fleksibelt og skaber et robust grundlag, som politikere og borgere kan arbejde videre med.

Planen er at skabe en aktiv bymidte med byliv langs et centralt strøg og veldisponerede byrum, der arbejder sammen med både natur og den infrastruktur, der allerede er i Nivå.

- Der er mange hensyn og ønsker for den nye bymidte, der skal mødes og gå op i en højere enhed, før vi er i mål.

- Men vi er sikre på, at det valgte rådgiverteam med deres store erfaring fra en række vellykkede og visionære projekter er de helt rette til opgaven, lyder det fra Fredensborgs socialdemokratiske borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Sådan kan Nivå Bymidte komme til at se ud.
Sådan kan Nivå Bymidte komme til at se ud.
Foto: ADEPT / Presse

Et af de omdrejningspunkter, som rådgiverteamet har arbejdet på kaldes ”Generationernes Hus”, og er en bygning, som både skal fungere som en ny skole, kulturhus, plejecenter – og måske endda svømmehal midt i byen.

- Det bliver en spændende proces, som vi håber rigtig mange nivåborgere vil deltage i, så vores rådgivere får det bedst tænkelige grundlag for at udarbejde den strategiske byudviklingsplan, siger Lars Simonsen, som er formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune.

Rådgiverteamet, som nu har givet sit besyv med og langt en reel slagplan for udviklingen i området, er ikke hvilket som helst.

Arkitekterne ADEPT har arbejdet på lignende projekter i en række danske byer, og så har de tilmed skabt arkitektur i både Berlin, Hamborg og Stockholm.

Sådan kan Nivå Bymidte komme til at se ud.
Sådan kan Nivå Bymidte komme til at se ud.
Foto: ADEPT / Presse

Byplanlæggerne CFBO beskrives som eksperter i strategiske udviklingsplaner, der kan omsættes til lokalplaner og byggeprojekter.

Everyday Studio er byudviklingseksperter, der er kendt for at forankre udviklingen i samspil med det område, udviklingen skal ske i.

Samtidig har de tre rådgivere allieret sig med en række eksperter, som kender til både trafik og klimatilpasning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere