Populær strand er ved at skylle ud i havet: Nu skal den reddes

Stranden ved Nivå er langsomt ved at skylle ud i havet. Derfor er kommunen i gang med at grave sand tilbage op på stranden.

Nivå Havn i skumringen. Ikke langt derfra er sandet ved at forsvinde fra stranden. Foto: Torben Christensen - Ritzau Scanpix

Det lyder som skruen uden ende:

Havet er i færd med at sluge stranden. Derfor graver man sand op fra havbunden og lægger det på stranden, så stranden ikke forsvinder ned på havbunden, så folk kan lægge sig på stranden, og stranden kan blive liggende, hvor den ligger, indtil den en dag ligger længere og længere tilbage i landskabet.

Hvis det lyder som en uoverskuelig mandagsopgave, så er det fordi, at det er det. Og det er en opgave, som ansatte i Nordsjællands Park og Vej har fået.

Derfor er de gået i gang med at fragte sand fra havbunden og op på Nivå Strand.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Stranden og sandet forsvinder ud i Øresund, hvis ikke sandet bliver flyttet tilbage til stranden en gang imellem, siger Niels Christian Koefoed, direktør i Nordsjællands Park og Vej til Frederiksborg Amts Avis

Læs også Dumpede skrald midt i skoven: "Hvad sker der seriøst for nogle mennesker?"

Nivå Strand er med tiden blevet smallere og smallere, mens vanddybden er blevet lavere og lavere. Derfor er det nødvendigt at give stranden kunstigt åndedræt hvert tiende år og grave nyt sand op.

Stranden i Nivå er en af områdets mest besøgte. Der er livreddere gennem hele skolesommerferien, mens restauranter, havnegrillbar og ishus er åbnet i sommermånederne. 

Læs også Gribskovs sjældne fiskeørne har parrings-problemer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik