Poltiet advarer: Håndværkerbiler tømmes på stribe

Adskillige håndværkerbiler er den senere tid blevet tømt for værktøj i Nordsjælland.

Hvis man er håndværker og har sin håndværkerbil stående i enten Humlebæk eller Fredensborg, så skal man være ekstra påpasselig i øjeblikket. Flere gange i den seneste uge er håndværkerbiler nemlig blevet tømt af indtil videre ukendte gerningsmænd. Det skriver sn.dk.

quote Fremgangsmåden er den samme. En rude bliver knust, og derefter bliver der stjålet værktøj.

Mogens Mogensen, politikommissær ved Nordsjællands Politi

I weekenden var der indbrud i to varebiler, som var parkeret på Baunebjergvej i Humlebæk. Indbrudene havde det til fælles, at tyvene havde skaffet sig adgang til bilerne ved at knuse en siderude. Forsvundet fra bilerne var blandt andet forskelligt el-værktøj og en combimaskine.

Tirsdag fik Nordsjællands Politi så flere anmeldelser, da der var bleve stjålet fra håndværkerbiler natten til tirsdag.

På både Teglgårdsvej og Bogårdsvej i Humlebæk smadrede gerniningsmænd igen ruder og tvang sig adgang til bilerne, hvor værdifuldt værktøj blev stjålet. Derudover har Nordsjællands Politi fået anmeldelser om lignende hændelser i Parken og på Båstrupvej i Fredensborg.

quote Man kan få nogle alarmer, der koster forholdsvis få penge. De har en bevægelsescensor, og man kan montere dem i bilen, så de giver lyd og begynder at larme som en sirene, hvis der sker indbrud i bilerne. 

Mogens Mogensen, politikommissær ved Nordsjællands Politi

- Fremgangsmåden er den samme. En rude bliver knust, og derefter bliver der stjålet værktøj. Det tager tid for anmelder at finde ud af præcist, hvad der er stjålet, og det er irriterende for dem - for uden værktøj kan de jo ikke arbejde, siger politikommissær Mogens Mogensen til sn.dk.

Politiet efterforsker nu sagerne og opfordrer håndværkerfirmaer til at gøre det sværere for tyve at få adgang til varebilerne.

- Man kan få nogle alarmer, der koster forholdsvis få penge. De har en bevægelsescensor, og man kan montere dem i bilen, så de giver lyd og begynder at larme som en sirene, hvis der sker indbrud i bilerne. Det kan være med til at skræmme tyvene væk, siger politikommissær Mogens Mogensen.

I januar fortalte vi også om, hvordan antallet af indbrud på håndværkerbiler steg i hovedstadsområdet:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere