Politi om ofre for vanvidsvold: Det er helt tilfældigt

Det er en bizar og skræmmende historie, der tegner sig, i sagen om den 27-årige mand, der torsdag amok i Nordsjælland.

Den 27-årige mand, der torsdag gik amok i en voldsrus på Nordsjælland, er fredag aften blevet overført til et fængsel. To af hans ofre svæver stadig mellem liv og død.

Det oplyser Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

- Gerningsmanden er opereret for en brækket albue, og han er udskrevet fra hospitalet og overført til et fængsel, siger efterforskningsleder Henrik Gunst.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Det har endnu ikke været muligt at afhøre den 27-årige mand, oplyser efterforskningslederen ved 20-tiden fredag aften. 

- Han har været medicineret lige siden, han blev anholdt, og han har ikke været egnet til afhøring. Så har jeg ikke sagt for meget, siger Henrik Gunst.

Han vil ikke udtale sig om, hvor vidt den 27-årige var psykotisk eller påvirket af stoffer, da han torsdag overfaldt fem mennesker i Nordsjælland. Der er dog tilsyneladende intet motiv bag overfaldene.

- Det er helt tilfældig. Der er ingen forudgående hændelse, der giver anledning til, at han opfører sig på den her måde, siger efterforskningslederen og tilføjer: 

- Det er ikke normal adfærd hos en normalt tænkende person. Der er ingen, der gør den slags ting.

Manden angreb torsdag tre kollegaer på en byggeplads i Fredensborg. Det har indtil videre kun været muligt at afhøre en af kollegaerne. Han har fortalt til politiet, at ikke husker selve overfaldet, men at han på et tidspunkt vågnede på gulvet med ondt i hovedet og blod i ansigtet. Kort efter fandt han sine to kolleger badet i blod.

De to kollegaer er fortsat i kritisk tilstand på Rigshospitalet.

- De er stadig i livsfare efter at være blevet slået i hovedet med det, vi formoder er en lægtehammer, siger Henrik Gunst til TV 2 Lorry.

Efter det første angreb på byggepladsen løb den 27-årige til Mågevej i Fredensborg, hvor han klokken cirka 14.45 truede sig til en bil. Her brugte han formodentlig også en hammer som våben over for en 40-årig mand.

 - Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, der så en mand i hvidt håndværkertøj med påskrift på strækningen mellem Christian Boecks Vej og Mågevej, siger Henrik Gunst.

Senere stoppede manden i bilen i Uvelse, hvor han truede en kvinde på 66 år til at give sig en ny bil. Hun kom slemt til skade ved mødet med den 27-årige mand.   

- Hun har fået kraniebrud og hjerneblødninger, men hendes tilstand er stabil, siger Henrik Gunst til TV 2 Lorry.  

Efter at have overfaldet den 66-årige kvinde og stjålet hendes bil, kørte manden fra Uvelse. Politiet satte en jagt ind, og det endte med, at den 27-årige kørte galt mellem Farum og Lynge.

En dommer i Helsingør valgte fredag eftermiddag at varetægtsfængsle den 27-årig mand for grov vold og drabsforsøg. Manden var ikke selv til stede ved retsmødet. 

Ved retsmødet kom det ifølge Ekstra Bladet frem, at gerningsmanden efter alt at dømme angreb i en tilstand af psykose.

Avisen skriver, at den 27-årige sidste år var indlagt i fem uger for at blive behandlet for netop en psykose, og at han for nylig droppede medicinen og i stedet begyndte at ryge hash.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere