Øreløs sensation: Kaninungen Gumle er en (sød) særling

Gumle kan ligge i hånden og er glad for økologiske grøntsager - og så er kaninungen født uden ører.

Egentlig skulle den have været slagtet, men en lille kaninunge fra Humlebæk kan nu se frem til et - forhåbentlig - langt og lykkeligt liv på et økologisk landbrug. 

Kaninen, der nu hedder Gumle, får lov til at overleve, fordi den er noget helt særligt. Det lille liv har nemlig ingen ører. 

Det fandt dens ejer, Henning Faber, ud af kort tid efter, at Gumle kom til verden. 

- Det var en overraskelse, for vi havde aldrig set en kanin uden ører. Via nettet har vi fundet ud af, at der findes et par stykker i verden. Jeg har læst mig til, at der har været to øreløse kaniner i Tyskland og en i Japan, siger han til TV 2 Lorry.

Henning Faber ved endnu ikke, om Gumle er 'en dreng eller en pige'. Men han ved, at Gumle er en såkaldt Hollænder-kanin og del af et kuld på 6-8 stykker, der kom til verden for 14 dage siden.  

Planen var egentlig, at kaninerne skulle slagtes, men den plan er nu skrinlagt - i hvert fald i Gumles tilfælde. 

- Den er anderledes. Det er synd at dræbe den. Hvis den ikke fejler noget, skal den have lov til at leve. Jeg tror, det ender med, at de andre kaniner også får lov til at overleve, fordi der er rigtig mange, der har spurgt efter kælekaniner, siger Henning Faber. 

Han driver det økologiske landbrug Sorte Hane i Humlebæk og giver hver dag Gumle og de andre andre kaniner masser af sund kaninmad. 

- Vi har et samarbejde med Aarstiderne, der ligger tæt på os, så den bliver fyldt op med de bedste grøntsager, siger han.

Henning Faber er selv nysgerig på, om øreløse Gumle mon kan høre. 

- Vi ved det ikke endnu, men vi finder ud af det. Vi skal bare have fundet ud af en god måde at teste det på.

Bortset fra de manglende ører, som formentlig skyldes en misdannelse, er lille Gumle ligesom sine søskende i kuldet.

- Den opfører sig fuldstændig som alle andre kaninunger. Den kan ligge i hånden og er en anelse mindre end sin tvilling, men ellers er der fuld fart på. Den tosser rundt som de andre, siger Henning Faber. 

Gumle kommer i øvrigt til at leve et sted, hvor atypiske dyr ikke er et særsyn. Således har familien Faber ud over får, høner og (sorte) haner også to hårløse hunde fra Kina.

- Hundene hedder Jason og Gucci. Man skal lige vænne sig til at se på dem, men alle dyrene kan godt være sammen - som en stor, harmonisk familie, siger Henning Faber. 

Han fortæller, at Gumle faktisk har fået sit navn ved et tilfælde. 

- Først hed den Guffe, men så lavede en journalist navnet om til Gumle i en artikel, og nu har vi taget navnet til os - den lystrer alligevel ikke, lyder det fra en grinende Henning Faber. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Rottehunden amigo

playRottehunden Amigo slog 48 rotter ihjel på halvanden time

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere