Oplev Humlebæk: Sænk skuldrene og fald helt ned i tempo på Humlebæk Havn

Roen indfinder sig, når man spadserer rundt på Humlebæk Havn. Her er en række anbefalinger til, hvad du kan opleve ved den fredfyldte havn.

02:08

Nyd tilværelsen og det dejlige badevand ved Humlebæk Havn. Video: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Nu skal vi helt ned i tempo. Ingen stress og jag. Vi er nemlig kommet til Humlebæk, og på Humlebæk Havn er der rig mulighed for at nyde tilværelsen.

Bonavista, Nationalmuseets sejlskib, har kastet anker uden for Humlebæks kyst, og vi på TV 2 Lorry kommer i den forbindelse med en række anbefalinger til, hvad du kan opleve i området ved havnen.

Læs også Oplev Tisvildeleje: Historisk badeby med strand, skov og masser af caféliv

Ingen stress på Humlebæk Havn

”Der er fandeme dejligt, når der ikke er nogen biler i nærheden, og der ikke er noget støj.”

Sådan lyder det fra havnefoged Per Petersen i sin beskrivelse af tilværelsen på Humlebæk Havn og påpeger, at stemningen på havnen er præget af afslapning, hvor stress ikke indfinder sig.

TV 2 Lorrys sommertogt med Bonavista

Nationalmuseet og TV 2 Lorry vil i løbet af sommeren tage dig med rundt til 18 af Lorrylands havne og ankerpladser med det gamle fragtskib, Bonavista.

 

Bonavista er en prægtig tomastet skonnert, der blev bygget tilbage i 1914 til fragtsejllads. Oprindeligt blev det knap 40 meter lange skib brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Det gamle fragtskib har også været charter- og oplevelsesskib i mange år, men i de seneste 20 år har det ligget i Marstal, hvor det er blevet renoveret fra ende til anden.

Se mere

På Humlebæk Havn er der plads til at nyde en kop kaffe eller læse sin avis ved molen, men der er også mulighed for at kaste sig i bølgen blå fra en af Humlebæks forrygende strande.

Du kan også besøge en smuk, lille oase blot 50 meter fra havnebassinet – nemlig Humlebæk Kirkegård. Her er altid flot og stille.

Læs også Oplev Gilleleje: Autentisk havnestemning med masser af liv

Salutskydning i uniform

Den rolige, afslappet og stille atmosfære bliver dog afbrudt, når kanonlauget fyrer den historiske kanon på Humlebæk Havn af en håndfuld gange om året. Kanonlauget er ved salutskydningerne iført uniformer, der er syet, som de så ud i 1810.

02:05

Det er en god idé at holde sig for ørerne, når kanonlauget fra Humlebæk affyrer den store, historiske kanon.

Luk video

Ved affyringen af kanonen bliver der også spillet musik af et to-mands orkester. Traditionerne bliver altså holdt ved lige i Humlebæk Havn, og det er bestemt en oplevelse værd.