Økologiske måltidskasser hitter: Firma leverer rekord-regnskab

Øko-firmaet Aarstiderne, der er kendt for måltidskasser, har fordoblet sit overskud på fire år, og leverer samtidig rekordomsætning.

Travle danskere har fået øjnene op for, at det er praktisk at få alle råvarerne til aftensmaden leveret til døren.

Aarstiderne har samtidig fået styr på logistikken, så de økologiske grøntsager, kød og fisk kan leveres med de rette opskrifter.

I 2017 kunne Aarstiderne glæde sig over, at omsætningen var på 672 millioner kroner, og overskuddet var 40 millioner kroner. Det er mere end en fordobling på fire år, og måltidskasserne står for størstedelen af væksten.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

- Vi har diskuteret måltidskasser siden 2003, og vi satsede helhjertet på dem fra 2012, fordi vi kunne se, at der helt klart var et behov, siger Anette Hartvig Larsen, der er administrerende direktør i Aarstiderne, til Frederiksborg Amts Avis og tilføjer:

- Men vi vidste også, at det ville blive svært at løse, fordi opskrifterne til måltidskasserne er som en Ikea-manual - de skal være præcise. Hvis vi får en sending blomkål, der ikke er god, skal vi til at ændre i opskrifterne med kort varsel.

De flotte regnskabstal fra 2017 viser, at Aarstiderne fra sit administrative hovedsæde på Krogerup Avlsgård i Humlebæk har fået løst de logistiske udfordringer. 

Annette Hartvig Larsen tilføjer dog, at succesen skyldes mange bække små, der bidrager til det gode resultat.

Nye typer af grøntsager bliver udviklet på testmarkerne ved avlsgården, og den skærpede fokus på kvalitet og økologi hos forbrugerne er også med til at øge salget. 

Virksomheden mangler dog at knække koden til at lave en madpakkekasse til børnefamilierne.

- Det var svært at finde økologiske varer i den rette størrelse og med et indhold, som børnene gad spise. Så den kasse har vi stoppet. I øjeblikket, lyder det fra Annette Hartvig Larsen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere