Øde bycenter kan endelig se frem til nyt liv

Efter flere års usikkerhed om udviklingen af Nivå Centret, er der nu håb for, at projektet snart kan begynde.

En tur gennem Nivå Centret er ikke den mest livlige oplevelse. Mange butikker er lukkede, og centret er gammelt og nedslidt. Men det vil KFI, som ejer Nivå Centret, gerne have lavet om på så hurtigt som muligt. De vil gerne i gang med at bygge til.

- Nivå Centret trænger til en kærlig hånd og har efterhånden gjort det i en del år, siger Peter Sten Nielsen, kommunikationschef, KFI.

Realdania vil støtte Fredensborg Kommunes byudviklingsplan for Nivå Bymidte med 2,4 millioner kroner. Og det har skabt en smule bekymring om, en ny, stor helhedsplan ville forsinke udviklingsplanen Nivå Centret med flere år. Men den bekymring ser ud til at være forduftet.

- Vi har og har haft en god og konstruktiv dialog med Fredensborg Kommune om centrets fremtid. Vi er også positive overfor kommunens inddragelse af Realdania i arbejdet med udviklingen af en sammenhængende helhedsplan for Nivå Bymidte, siger Per Sten Nielsen, kommunikationschef KFI.

Ifølge Per Sten Nielsen, kommunikationschef KFI, så er det vigtigt, at der ikke kommer forsinkelse, for det kan påvirke bylivet og byens arbejdspladser.

- En stilstand i udviklingen vil selvsagt lægge centret endnu mere øde. Det vil flytte handel og arbejdspladser ud af Nivå og i det hele taget efterlade et rigtigt trist indtryk for besøgende i byen. Det ser heldigvis ud til, at der er politisk opbakning til en løsning, hvor der kan arbejdes ad to parallelle spor samtidig, siger Per Sten Nielsen, kommunikationschef KFI.

Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S) påpeger vigtigheden i, at processen bliver gjort ordentlig, når man laver et nyt byggeri, der skal holde mange år.

- Vi gør det så hurtigt, vi overhovedet kan. Men vi skal også være sikre på, vi har borgerne med, vi har også et byråd, vi skal have med i den her proces. Så vi alle sammen har et ejerskab til det store projekt, vi sætter i gang nede i Nivå Centret, siger Thomas Lykke Pedersen til TV2 Lorry.

Borgmesteren forventer desuden, at byudviklingsplanen for Nivå Bymidte er færdig inden sommerferien.

- Det er jeg helt sikker på, det arbejder vi i hvert fald på i kommunen, siger Thomas Lykke Pedersen (S).

Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) fortæller om processen for Nivå Centret og om tidsplanen for Nivå Bymidtes udviklingsplan. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere