Nyt i lægtehammer-sagen: 27-årig var upåvirket

Politiet har fået ny viden i den voldsomme sag om en 27-årig tømrerlærling, som gik amok på fem mennesker med en lægtehammer.

Den 27-årige stjal to biler og kørte galt i den ene.

I slutningen af juni gik en 27-årig tømrerlærling til angreb på fem personer med en lægtehammer. Tre af dem var hans kollegaer, og  de resterende var bilister i to biler, som gerningsmanden stjal på sin vilde flugt. Den ene kollega, en 55-årig mand, døde af sine kvæstelser efter knap en måned i koma.

Læs også Politi om ofre for vanvidsvold: Det er helt tilfældigt

Fire måneder senere er efterforskerne ved at være færdige med alle de tekniske undersøgelser, og den 27-årige er også blevet mentalundersøgt. 

- Vi mangler lige de allersidste undersøgelser, og vi har fået en mundtlig besked om resultatet af mentalundersøgelse. Den sigtede er umiddelbart egnet til almindelig straf, og han var ikke påvirket af noget i gerningsøjeblikket. Vi kan i al fald ikke finde spor af noget i blodet. 

Sådan siger efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi, Kenneth Støvhase, til sn.dk 

Læs også Efter blodrus med hammer: 27-årig anbringes på institution

Manden har siden juli været surrogatfængslet på et psykiatrisk sygehus og under et grundlovsforhør i samme måned, kom det frem, at familiemedlemmer til gerningsmanden havde advaret om, at den 27-årige led af hashpsykoser og var begyndt at tage stoffer som erstatning for sin medicin. 

- Det er ikke noget, som jeg kan bekræfte, men der kan jo komme nye ting frem under forklaringerne i retten. 

Det fortæller Kenneth Støvhase til sn.dk. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik