Naboer raser i Nivå: Vækkes af fyrværkeri om natten

I boligkomplekset Islandshøjparken i Nivå raser beboerne. Det skyldes, at der fra tid til anden affyres fyrværkeri i boligbyggerierne - og det er ulovligt.

Fra tid til anden vækkes store dele af beboerne i Islandshøjparken om natten.

Det skyldes, at nogen fra området med jævne mellemrum affyrer fyrværkeri, selvom det er ganske ulovligt. Det skriver Dagbladet lørdag.

Politiet forkortede nemlig i 2014 perioden for hvor længe det er tilladt at affyre fyrværkeri. Og da det kun er tilladt i perioden mellem den 27. december og den 1. januar, er affyring af fyrværkeri 'med jævne mellemrum' ulovligt.

Men det lader ikke til at have indflydelse på dem, der affyrer krudtet, beretter avisen.

Senest blev der både formiddag og aften skudt fyrværkeri af til Eid-festen i starten af juli måned. Og det påvirker særligt hundeejerne i Islandshøjparken, hvis hunde bliver skræmt fra vid og sans.

Derfor har flere beboere fra området nu udtrykt deres utilfredshed med krudtskydningen på de sociale medier. Her beretter en anonym kilde til Dagbladet, at episoderne er trættende.

- Det foregår på alle tider af døgnet - også om natten. Og når der er nogen, der fyrer sådan noget af lige uden for dens dør om natten, så vågner man, siger kvinden, der bor i området til Dagbladet og fortsætter

- Jeg er ikke den eneste, der har en hund, der er skræmt fra vid og sans af fyrværkeri og kanonslag. Vi føler os generet af det.

Nordsjællands Politi bekræfter overfor Dagbladet, at man fra tid til anden modtager anmeldelser om ulovligt fyrværkeri, men at der ikke har været nogen anmeldelser fra Islandshøjparken på det seneste, skriver avisen.

Samtidig mener formanden i Islandshøjparkens beboerforenings bestyrelse, Omar Saad, ikke, at det problemet er særligt omfangsrigt.

- Det er ikke noget, vi synes generer så meget i løbet af året, at vi skal tage det op. Og det er ikke noget vi kan gøre noget ved. Hvis folk oplever problemer, må de tage kontakt til politiet, siger han til Dagbladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

Usædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere