Mere tryghed på togstation i Nordsjælland

Fredensborg og Hørsholm Kommuner vil forstærke trygheden på Kokkedal Station.

Foto: TV 2 Lorry

Kokkedal Station i Nordsjælland har igennem flere år være plaget af tyverier fra biler, hærværk, hashsalg og vold, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det har gjort stationen til et mere utrygt sted at befinde sig og ført til, at flere borgere fra Fredensborg og Hørsholm Kommuner tager toget fra andre stationer, hvilket har gjort stationen mere mennesketom og derfor yderligere utryg.

Læs også Rikke blev forsøgt voldtaget: Folk gik forbi, mens hun skreg

Det er en af hovedpointerne i en ny analyse, som de to kommuner har fået udarbejdet. Analysen indeholder en lang række forslag til tiltag, der skal forebygge kriminelle aktiviteter og forstærke trygheden på Kokkedal Station.

Et af forslagene er, at der skal opsættes lygtepæle, der kaster et lavere lys end de eksisterende, så det er nemmere at genkende ansigterne på de personer, der færdes på stationen.

Læs også Mere tryghed: Togstationer udstyret med hjertestartere

Et andet forslag er, at der skal genindsættes civile betjente, der kan holde de uroskabende unge på stationen i nakken, skriver Frederiksborg Amts AVis.

De samlede omkostninger for forslagene er på mellem 880.000 og 1,5 millioner kroner. Det er netop blevet besluttet i Fredensborg Kommunes Plan-, Miljø- og Klimaudvalg, at analysen skal drøftes med Hørsholm Kommune og DSB.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik