Læger: Symptomer i Egedalsvænge hænger sammen med indeklima

Læger har undersøgt beboere fra Egedalsvænge, som er blevet syge i deres lejligheder. Nu viser det sig, symptomer og indeklima hænger sammen.

Vejrtrækningsproblemer, brystsmerter og spontan næseblod. Fysiske gener har de seneste to år præget dagligdagen for flere af beboerne i Egedalsvænge i Kokkedal. TV 2 Lorry har fulgt deres jagt efter at få en forklaring. Mistanken har hele tiden gået på et ventilationssystem, som er koblet på beboernes lejligheder via nogle gamle affaldsskakter.

Nu er de første patienter blevet undersøgt på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg. Og på baggrund af undersøgelserne lyder konklusionen:

-Det er i nogle tilfælde vurderet, at der er en sammenhæng mellem symptomer og indeklimaet.

TV 2 Lorry har fået bekræftelsen i et interview med Nanna Eller, overlæge på Bispebjerg, som til vurderingen tilføjer:

-Vi anbefaler, at man hurtigst muligt bringer forholdene i orden.

Tilbud om nyt hjem

Boligforeningen 3B reagerede d. 20. september ved at beslutte, at de vil tilbyde syge beboere i Egedalsvænge at blive genhuset i en ny bolig. Først skal beboerne dog forbi Bispebjerg og få en vurdering af deres symptomer

Hos Janni Nyberg er lettelsen stor. For den vurdering har hun nu fået.

-Det betyder jo, at det ikke er mig der er skingrende skør, og at det rent faktisk er lejlighedens skyld at jeg er blevet syg, og nu vil jeg bare rigtig gerne væk herfra, fordi det nu er bevist at det er sundhedsskadeligt at bo her, fortæller Janni Nyberg.

Hvor hun skal flytte hen er dog endnu ikke fastlagt.

-3B har tilbudt mig en genhusning i Gladsaxe, men det vil jeg ikke da mine børn går i skole her i Kokkedal, så jeg har bedt dem om at lede efter noget nyt i Kokkedal, og de har sagt at de nu har kontaktet andre boligselskaber om hjælp til at finde genhusning i Kokkedal, men jeg har endnu ikke hørt noget fra dem, fortæller hun. 

Ventetid

Mens Janni Nyberg venter på at finde ud af, hvor hun kan flytte hen, er andre af Egedalsvænge-beboerne også i venteposition. De venter på, at de ligesom Janni Nyberg kan komme til at blive undersøgt på Bispebjerg.

Derudover venter beboerne på en endelig rapport fra Teknologisk Institut, der har undersøgt ventilationssystemet. Selvom de nu har fået vurderet, at der er sammenhæng mellem deres symptomer og indeklimaet, er det nemlig op til Teknologisk Institut at forholde sig specifikt til ventilationssystemet. 
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

Torsk i Øresund

Snart bliver det lettere at få torsk på krogen i Øresund

Højkvandsport i Køge

Højvandsport skal beskytte Køge mod oversvømmelser

Affaldsindsamling

Nu skal der samles affald: Danmark i kamp mod take-away-emballage

flagermus

Flagermus skaber koks om længe ventet vejprojekt, der skal løse årtiers køkørsel

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere