LA i Fredensborg tredoblet på to dage: Endnu et V-medlem skifter

Som det andet byrådsmedlem på tre dage skifter Charlotte Bie til Liberal Alliance.

Ved sidste kommunalvalg fik Venstre valgt otte byrådsmedlemmer i Fredensborg, men fredag har gruppen mistet sit andet medlem siden valget.

Onsdag meddelte Knud Løkke Rasmussen, bror til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som forlod Venstre tilbage i 2015, at han har meldt sig ind i Liberal Alliance.

Og nu følger byrådsmedlemmet Charlotte Bie trop.

Dermed er Liberal Alliances gruppe i Fredensborg Byråd på tre dage gået fra at bestå af en til nu tre politikere, hvilket gør gruppen til den tredjestørste, kun overgået af Socialdemokratiet og Venstre.

Foruden de to Venstre-afhoppere tæller gruppen Helle Abild Hansen, der blev valgt ved sidste kommunalvalg.

Bie: LA har kæmpet for børnene

Charlotte Bie, der er medlem af kommunens børne- og skoleudvalg, begrunder partiskiftet med, at hun vil skabe bedre forhold for børn og udsatte grupper, hvor Liberal Alliance ifølge hende har leveret varen.

- Jeg må konstatere, at Liberal Alliance med deres seneste to budgetforslag har prioriteret disse områder. For eksempel ønskede Liberal Alliance at give dagtilbuddene et markant løft og afsatte de midler, som var nødvendige for at handicappede og udsatte kunne få den nødvendige hjælp. Samtidig vil jeg gerne være med til at sikre mere frihed, tillid og bedre forhold for folkeskolen, siger hun i en pressemeddelelse fra partiet.

Charlotte Bie har siddet i Fredensborg Byråd siden sidste byrådsvalg, der fandt sted i 2013. 

Venstre-leder er overrasket

Hendes exit kommer noget bag på Venstres leder i Fredensborg og spidskandidat ved kommunalvalget til efteråret, Lars Søndergaard.

- Charlotte har for længe siden sagt til mig, at hun ikke regnede med at genopstille. Man kunne også vælge at udtræde helt af byrådet, så Venstre stadig havde beholdt mandatet, men jeg har sådan set forståelse for, at hun tager mandatet med, siger han til TV 2 Lorry.

Forude venter en kamp om at få de tabte Venstre-mandater tilbage, når Fredensborgs vælgere går til stemmeurnerne til november. Men der er en endnu vigtigere kamp, som Venstre står sammen med Liberal Alliance om. 

- Hvis vi skal vælte den socialdemokratiske borgmester (Thomas Lykke Pedersen, red.), så er vi nødt til at arbejde sammen på den borgerlige fløj, og vi har et fortrinligt samarbejde med Liberal Alliance. Det regner jeg med, at vi bliver ved med at have. Det vil jeg i hvert fald gøre mit til, siger Lars Søndergaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere