Kvik pølsedame afværgede tricktyv

To tyve står bag en bølge af tricktyverier i Nordsjælland og København. Men hos grillbaren i Espergærde, lod de sig ikke narre.

Foto: TV 2 Lorry

Nordsjællands Politi er lige nu på udkig efter to gerningsmænd, der indtil videre er kommet afsted med over 500.000 kroner. De har slået til i 18 byer i Nordsjælland og København, hvor deres tyverier især går ud over ældre borgere.

Det er dog ikke hver gang, tricktyve lykkes med deres forehavende. Laura Bohm Petersen, der er medarbejder i Krilles grill i Espergærde Centret, var vaks og undgik at blive snydt. 

Da han fandt ud af, at det ikke ville lykkes ham at snyde os, så blev han irriteret.

Laura Bohm Petersen, ansat, Krilles, Espergærde Centret

En ældre herre forsøgte at snyde den unge pige bag disken, da han betalte sin bestilling med en stor seddel.

- Han prøvede at forvirre hende ved at bytte pengene ud og stå med nogle andre sedler, mens han hele tiden talte til hende, så hun skulle komme til at give forkert tilbage, forklarer Laura Bohm Petersen, der i flere år har arbejdet hos Krilles. 

Hun var selv på arbejde den dag og fattede mistanke, da hun så manden stå med et stort bundt sedler fremme, selvom han kun skulle betale 26 kroner.

Hun gik straks over og hjalp den forvirrede unge pige, der forsøgte at hitte rede i de mange sedler og mandens talestrøm. Hun fik styr på tilbagebetalingen, og det passede ikke manden. 

00:09

Se her hvor tricktyvene har slået til

Luk video

- Da han fandt ud af, at det ikke ville lykkes ham at snyde os, så blev han irriteret, forklarer Laura Bohm Petersen.

Derefter forduftede manden hurtigt. 

Læs også Butiksansatte: Grovere tyverier skaber utryghed og afmagt

Aflurer koder og snyder ældre

Det er lykkedes for tricktyve at narre flere andre i butikkerne i Espergærde Centret.

Nordsjællands Politi har af flere omgange efterlyst en 47-årige mand og hans medgerningsmand, men uden held. Selvom politiet har fået op mod 30 henvendelser fra borgere, der mener at have set dem. 

Beskrivelse af de to efterlyste: 

- 47 år
-  170-175 cm. høj
- kraftig af bygning
- mørkt hår

Mand nummer to: 
- 30-35 år
- 175 cm. høj
- kraftig af bygning
kort, mørkt hår

Tricktyverierne er forløbet over det seneste år, og med en samlet sum på 500.000 er de mange små-tyverier efterhånden løbet op. De benytter flere forskellige fremgangsmåder både i butikker og mod privatpersoner - især ældre borgere. 

- Deres fremgangsmåde er at aflure borgerens pinkode i forbindelse med betaling i en forretning og herefter følge efter vedkommende – ofte helt med til borgerens bopæl. Her skaber de under påskud af at spørge om vej eller anden hjælp så meget forvirring, at de kan stjæle borgerens dankort og efterfølgende bruge det til at hæve penge fra borgerens konto, skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

- Vi håber, at borgerne vil henvende sig til os, hvis de har set noget, de mener kan hjælpe os. Måske er det bare en lille ting, som man tænker, ikke er relevant, men som kan vise sig at være afgørende, siger Morten Kaare Pedersen, Leder af den Centrale Efterforskning hos Nordsjællands Politi. 

Hos Krilles i Espergærde Centret har de talt med de unge medarbejdere og opfordret dem til at søge hjælp hos en kollega, hvis de er usikre på, om de er ved at blive snydt.

Laura Bohm Petersen håber, at der snart bliver sat en stopper for de mange tricktyverier.  

- Det er da rigtig irriterende med de tricktyve. Det gider vi da ikke have, siger Laura Bohm Petersen, ansat på Krilles grill. 

Har man oplysninger om de to mænd vil Nordsjællands Politi gerne kontaktes på telefon 114. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik