Konservative bliver mere end fordoblet i Fredensborg

Konservative fik et særdeles godt valg i Fredensborg. Alligevel ligner det, at den kommende borgmester fortsat er socialdemokrat.

Konservative med borgmesterkandidaten Jesper Tvilde i spidsen fik et fremragende valg i Fredensborg og gik 13,4 procent frem og fik samlet mere end hver femte stemme med 21,9 procent af stemmerne.

Det betyder, at Konservative går fra to til hele syv mandater i byrådet. Her gælder det om at kunne tælle til 14, hvis man vil være borgmester.

Og selvom Jesper Tvilde personligt har drømme om borgmesterkæden, så bliver den sandsynligvis siddende på Socialdemokraternes Thomas Lykke Pedersen.

S går lidt tilbage

Samlet gik Socialdemokraterne dog en anelse tilbage og fik 29,5 procent af stemmerne.

Partiet er dog fortsat kommunens største parti, og hvis valgforbundet holder, så sidder borgmesterkæden trygt på Thomas Lykke Pedersen.

Samtidig fik Venstre lidt af en valglussing og gik med 6 procent markant tilbage, og fik denne gang 15,7 procent af stemmerne.

Den siddende borgmester har ifølge TV 2 Lorrys oplysninger konstitueringsforhandlinger i sit private hjem, mens Konservative og Venstre er overladt til sig selv.

mandater i alt
0 % optalt
liveblog  Opdateres om 0 sekunder