Kommune vil sælge "kulturarv" - nu høres borgerne

Tirsdag aften holder Fredensborg Kommune borgermøde om planerne for et af kommunens ”smukke, gamle huse” og den store naturgrund, som hører med.

Tirsdag aften er borgere i Fredensborg Kommune samlet til borgermøde om fremtidsplanerne for Alexandra House, der er et af byens gamle huse, og det godt 12.000 kvadratmeter store naturområde, som ligger i forlængelse af huset.

Det er Fredensborg Borgerforening, der har indkaldt til borgermøde. Foreningen kæmper for at bevare Alexandra House, som ligger på Jernbanegade i Fredensborg.

- Alexandra House er et smukt gammelt hus, som er en del af Fredensborgs kulturarv. Det vil vi ikke miste. Man kan jo ikke købe gammel atmosfære i nye bygninger, siger Tina Højer Deichmann, der er kommunikationsansvarlig for Fredensborg Borgerforening.

Borgere i Fredensborg kæmper for at blive hørt

Tidligere i år har økonomiudvalget i Fredensborg truffet en principbeslutning om at gøre grunden med Alexandra House klar til salg.

Borgmester: Salg af hus og areal udskydes til efter borgermøde

Men ifølge borgmester Thomas Lykke Pedersen er den endelige beslutning om salg blevet udsat til efter aftenens borgermøde.

Borgmester i Fredensborg, Thomas Lykke Pedersen fra Socialdemokratiet, vil også være til stede ved borgermødet tirsdag aften.
Borgmester i Fredensborg, Thomas Lykke Pedersen fra Socialdemokratiet, vil også være til stede ved borgermødet tirsdag aften.
Foto: TV 2 Lorry

- Der er ikke truffet nogle beslutninger for arealerne endnu. Beslutningen om hvorvidt grunden skal sælges bliver først truffet efter vi i aften (tirsdag, red.) har hørt, hvad borgere og politikere har at sige, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen fra Socialdemokratiet og fortsætter:

- Personligt mener jeg det ville være en rigtig god idé at bygge seniorboliger på grunden - gerne sammen med boliger til børnefamilier.

En af de borgergrupper, der skal høres tirsdag aften, er den såkaldte Nabogruppe, som består af naboerne på Jernbanegade omkring Alexandra House.

Borgergruppe: Vi skulle være hørt tidligere

Gruppen er bekymret for en eventuel beslutning om salg og ny bebyggelse, og samtidig ærgrer de sig over, at de ikke er blevet inddraget i processen fra start.

De er først blevet opmærksom på sagen efter en avisartikel og senere en aktindsigt i sagen, som fortalte om planerne for at sælge grunden, der ligger ved siden af Nabogruppens egne grunde.

- Vores ønske er at være med i en faglig dialog med kommunen om visionerne for området. Det er jo vores nabogrund, der er i spil her, siger Signe Riedel, som er talsperson for Nabogruppen.

Netop den dialog om det gamle hus og visionerne for området vil politikere og borgere tage hul på tirsdag aften, hvor Fredensborg Borgerforening inviterer til møde om fremtiden for Alexandra House og arealerne omkring huset.

Du kan se mere om sagen i TV 2 Lorrys udsendelse klokken 19:30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere