Københavnsk pige var fanget i rum og truet på livet i Pakistan

I usædvanlig straffesag er en mand tiltalt for at sende sin datter til Pakistan med henblik på tvangsægteskab.

Ved Retten på Frederiksberg er pigens 42-årige far tiltalt for langvarig frihedsberøvelse og ulovlig tvang. Han nægter sig skyldig.

- Det ligger i deres blod at behandle mig dårligt.

- De lader mig ikke engang komme ud af rummet.

- Hvis I ikke gør noget, vil jeg være død.

Sådan lyder det i en stribe desperate beskeder fra en 17-årig pige fra København, som hun i al hemmelighed sendte til en veninde tidligere i år.

- De lader mig ikke engang komme ud af rummet.

17-årig, tilfangetagen pige fra København

Ifølge anklagemyndigheden skete det, da hun gennem næsten to måneder blev holdt indespærret i et hus i Pakistan. Imens arbejdede hendes forældre på at gifte hende væk, hævdes det.

Ved Retten på Frederiksberg er pigens 42-årige far tiltalt for langvarig frihedsberøvelse og ulovlig tvang. Han nægter sig skyldig, men anklager Anders Larsson mener at have beviser nok.

Ved retssagens start fortæller han fredag, at den tiltalte kom til Danmark i 1987. Hans hustru og deres datter fulgte i 1999.

Dermed havde teenagepigen hele sin hverdag i København, da hun i februar i år rejste til Pakistan sammen med sin mor.

Den 17-årige selv troede, at formålet med turen var at besøge familie. Men ifølge anklagen havde forældrene andre planer.

Spærret inde, mens forældre søgte bejlere

I Peshawar blev hun spærret inde i et hus, der tilhører morens familie. Samtidig blev hun frataget sin mobiltelefon, sine penge og sit danske pas, som moren sørgede for at brænde, lyder anklagen.

- Hvis jeg ikke kan komme hjem, så sværger jeg, at jeg vil dræbe mig selv. Inden da vil jeg ødelægge min fars omdømme i byen, skrev pigen blandt andet i en besked til veninden.

17-årig, tilfangetagen pige fra København

Imens pigen sad indespærret, forsøgte forældrene angiveligt at finde en ægtemand til hende. Det blev da også til flere tilbud om ægteskab. Men ingen af bejlerne faldt dog tilsyneladende i forældrenes smag.

Samtidig kæmpede pigen efter eget udsagn en desperat kamp for at slippe fri. Det skete ved hjælp af en telefon, som hun fra tid til anden havde held til at snuppe fra sin onkel.

Moren er internationalt eftersøgt

- Hvis jeg ikke kan komme hjem, så sværger jeg, at jeg vil dræbe mig selv. Inden da vil jeg ødelægge min fars omdømme i byen, skrev pigen blandt andet i en besked til veninden.

På den måde blev dansk politi alarmeret. Herefter blev den 42-årige anholdt.

Efterfølgende lykkedes det myndighederne at få moren og datteren til at møde op på den danske ambassade i Islamabad.

Pigen blev sat på et fly til Danmark, men moren valgte at blive.

I dag er hun internationalt eftersøgt, da en dansk dommer har udstedt en fængslingskendelse over hende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik