Kitesurfere plager badegæster langs nordkysten

Badegæster og livreddere har problemer med kitesurfere, der kommer for tæt på de badende.

Arkiv: Søndag var der store problemer ved Nivå Strandpark, hvor kitesurfere kom alt for tæt på de badende gæster. Foto: Morten Stricker / Scanpix

En lille gruppe kitesurfere opfører sig ifølge Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste  som bøller langs de nordsjællandske strande. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Søndag var der store problemer ved Nivå Strandpark, hvor kitesurfere kom alt for tæt på de badende gæster, men problemet kendes langs hele nordkysten.

- Når vinden står rigtigt på strandene i Liseleje og Tisvildeleje, har vi stort set problemer hver eneste dag. Der er nogle enkelte kitesurfere, der opfører sig som en slags bøller, og vi har oplevet, at livredderne er blevet overfuset, når de beder surferne om at holde afstand til de badende, siger John Mogensen, der som chef for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste ærgrer sig over udviklingen. 

Læs også Fartelskere vil have lovlige bilræs - men kommuner siger nej

- Der er jo ingen af os, der er interesseret i et forbud mod kitesurfing på de store badestrande, men det kan blive nødvendigt, hvis ikke kitesurferne bliver bedre til at holde selvjustits med den lille gruppe, der er ved at ødelægge det. En anden mulighed er, at strandene bliver opdelt, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Rasmus Salomon, formand for Kiteboarding Danmark, har hørt, at der var problemer ved Nivå Strandpark i weekenden. Han oplever dog, at kitesurferne selv er gode til at holde selvjustits og internt slå ned på uacceptabel adfærd. 

Læs også Et sjældent syn: Her kan du tage kørestolen med på stranden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik