Hvornår bliver det bedre? Plagede kystbanependlere mødes

Kommune og pendlerforening sætter Kystbanen til debat.

02:58

Offentlig transport står højt på dagsordenen i Hovedstadsområdet. Alligevel, så kan det kun tidsmæssigt svare sig for hver femte at vælge kollektiv transport til arbejde. Det viser en analyse fra Movia og Epinion. Vi tog hjem fra arbejde sammen med en af dem, der alligevel holder fast i at bruge den offentlig transport.

Det kræver nerver af stål og masser af tålmodighed, hvis man er pendler på Kystbanen - den nordsjællandske livsnerve ind til hovedstaden.

For forsinkelser, aflysninger, overfyldte tog og buserstatninger hører til dagens orden. Nu har Pendlerklubben Kystbanen og Fredensborg Kommune i fællesskab inviteret til borgermøde, hvor netop problemerne på Kystbanen skal diskuteres.

- Vi har inviteret DSB og Banedanmark til at redegøre for deres aktuelle planer for Kystbanen – og ikke mindst hvad de gør for at forbedre togenes hastighed og præcision. Derudover vil vi meget gerne drøfte de kommende lukninger af banen og indsættelse af togbusser, mens broerne bliver renoveret”, siger pendlertalsmand Michael Randropp, der ser frem til at få nogle klare svar fra DSB og Banedanmark.

Og som om pendlerne ikke har problemer nok - næste sommer kan de se frem til nye udfordringer:  Kystbanen bliver lukket i begge retninger i flere uger på grund af broarbejde - og allerede fra nytår stiger prisen på pendlerkortet.

Læs også Pendlere skal betale 5000 kroner ekstra næste år

-En stor del af vores borgere er pendlere på Kystbanen. Derfor betyder det meget for os, at banen fungerer effektivt – og at der snart kommer mærkbare forbedringer af driften”, siger Thomas Lykke Pedersen.

Borgermødet foregår torsdag aften på Fredensborg Rådhus fra klokken 19 til 21.

Læs også Solrød-borgmester møder DSB om problemer på Køge Bugt-banen

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik