For høj støj: Skydebaner i fare for at lukke

En ny rapport viser, at støjen fra haglgevær er mindst 4 dB højere end før antaget. Det er godt nyt for støjplagede naboer til Langstrup skydebane.

Poul Erik Højlund Nielsen er nabo til Langstrup Flugtskydningsbane i Fredensborg Kommune. Han og de andre støjplagede naboer har i årevis kæmpet for at få banen flyttet.

Nu viser en ny rapport, at støjen fra haglgevær er mindst 4 dB højere end før antaget.

- Det betyder utroligt meget, at den rapport lægger 4 dB til kildestøjen fra skuddene. Dermed bliver støjen fra skydebanen over de tilladte 70 dB, som er grænseværdi, siger Poul Erik Højlund Nielsen til TV 2 Lorry. 

De har endda længe været sikre på, at støjen ikke holdt sig under den tilladte grænse på /0 dB.

- Det har Fredensborg Kommune selv målt, at den ikke gør, siger Poul Erik Højlund Nielsen.

De nye tal for, hvor meget et skud fra et haglgevær støjer, kommer fra 1. del af en rapport, som miljøstyrelsen netop har offentliggjort. En stigning på 4 dB i støj betyder, at støjen er mere end dobbelt så høj. 

Jægerforbundet venter på anden del

Hos Danmarks Jægerforbund maner man til besindelse. I dag siger deres pressechef Torsten Søndergaard, at foreningen ikke vil kommentere på, om der skal lukkes skydebaner, før anden del af rapporten kommer. Og det mener foreningen først er i foråret 2018.

- Men det vil ikke hjælpe dem, siger naboen Poul Erik Højlund Nielsen til TV 2 Lorry. For ifølge Poul Erik Nielsen kommer anden del af rapporten til at indeholde flere og endnu mere nøjagtige resultater af de test, der ligger i første del af rapporten.

- Så det beviser bare endnu mere, at skydebanen støjer for meget, mener Poul Erik Højlund Nielsen.

 Andre patroner kan støje mindre

Siden 1996 har kildestøjen fra et haglgevær i Danmark været angivet syv decibel lavere end kildestøjen for samme haglgevær i Sverige. Det lave støjniveau har gjort det lettere at få godkendt en skydebane, selvom det udløser støjgener for naboerne.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Og jægerne kan have endnu en udvej. For et år siden oplyste jagtfaglig chef i Danmarks Jægerforbund, Niels Søndergaard, til Frederiksborg Amts Avis, at jægerne selv var interesseret i at få nye målinger, som måske ville vise, at støjen er blevet lavere med nye typer af patroner. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere