Fredensborg Slot uden flagstang: - Dannebrog bør hejses

Flere politikere vil drøfte muligheden for at etablere flagstænger på Fredensborg Slot, som i dag ikke har en eneste. Dannebrog bør hejses, lyder det.

Der findes ingen flagstang eller et eksemplar af dannebrog på Fredensborg Slot - hverken på bygningen, på slotspladsen eller i slotshaven, og på intet tidspunkt i slottets historie har dannebrog været hejst fra bygningerne i Fredensborg.

Det skal der ifølge politikere i kommunen laves om på, skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge kongehuset er der dog ingen planer om at ændre på flagsituationen på slottet.

- På Fredensborg Slot forefindes ikke en flagstang, og der aldrig har været tradition for at flage under Dronningens ophold på slottet eller ved nogen andre lejligheder, lyder det fra kongehusets informationstjeneste.

Fredensborg står udenfor

Mens dannebrog jævnligt vajer fra flagstænger på eksempelvis Schackenborg, Gråsten Slot og Amalienborg, så må indbyggerne og besøgende i Fredensborg altså spejde forgæves efter verdens ældste flag på Fredensborg Slot, når Danmarks befrielsesdag, dronningens fødselsdag, første juledag, påskedag eller nogle andre officielle flagdage i Danmark oprinder.

Fredensborgs borgmester, Thomas Lykke Pedersen (S), siger til Helsingør Dagblad, at han godt forstå, at borgerne ærgrer sig over, at dannebrog af alle steder aldrig ses fra Fredensborg Slot:

- Jeg har respekt for kongehusets beslutninger, men det er da noget, jeg vil vende med slottets repræsentanter, næste jeg gang, jeg møder dem, siger borgmesteren.

Politikere kræver forklaring

Thomas Elgaard Larsen (V), 2. viceborgmester i Fredensborg, vil også tage sagen op med slottet ved først givne lejlighed.

- Jeg finder det passende, at verdens smukkeste flag også bliver hejst på regentboligen. Vi bør markere det danske flag så ofte som muligt, så jeg vil da bede slottets repræsentanter om en forklaring på, hvorfor det ikke er tilfældet på Fredensborg, siger Thomas Elgaard Larsen til Helsingør Dagblad.

Der bliver altid etableret en flagallé i hovedgaden i Fredensborg, når dronningen indtager slottet, eller når der er besøg fra ambassadører og lignende højtstående delegationer.

Det er imidlertid ikke kongehuset - men bystyret og det lokale erhvervsliv, der tager initiativ til det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Royalt

20200411-161912-L-1920x1280we

Dronning Margrethe er blevet vaccineret mod coronavirus

Dronningen

Seks ikoniske citater fra dronningens nytårstaler - gør hun det igen i år?

Dronningens nytårstale 2019

Politiet klar til at lukke af for Amalienborg Slotsplads, hvis for mange møder op

20200312-121958-L-1920x1280we

Kronprinsparret og de tre yngste børn testet negative

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere