Fredensborg i sorg: "Han døde det sted han elskede så højt"

Prins Henrik og kongefamilien betyder meget for borgerne i Fredensborg, der sørger i dag.

Siden 1989 er borgerne i Fredensborg trofast mødt op hvert forår for at byde Dronningen og prins Henrik velkommen til Fredensborg Slot med et fakkeltog i den indre slotsgård.

quote Den kongelige familie betyder meget for byen. 

Aage Andersen, formand for Fredensborg Handels- og Håndværkerforening

Regentparret bor på Fredensborg Slot i foråret og efteråret - og den kongelige familie betyder derfor meget for Fredensborgs borgere.

- Det er meget sørgeligt, for vi kender ham jo. Vi, der bor i byen, har jo fulgt den kongelige familie. Det er sørgeligt og mest sørgeligt for Dronningen og den kongelige familie, siger Aage Andersen, der er formand for Fredensborg Handels- og Håndværkerforening, der hvert år arrangerer fakkeltoget ved Fredensborg Slot. 

Prins Henrik valgte dagen inden sin død at tage til Fredensborg Slot i sin sidste tid. Det betyder meget for byen.

- Det, synes jeg, var en god idé. Han ville dø det sted, han elskede så højt, siger Aage Andersen, der er udlært som tømrer og snedker på Fredensborg Slot, hvor han har arbejdet i 22 år.

Involverer sig i byen

Sidst han mødte prins Henrik var ved løbet Esrum Sø Rundt i august. Generelt var prinsen aktiv i det lokale liv i Fredensborg.

- Den kongelige familie betyder meget for byen. Han involverede sig i byen og med bådfarten, hvor han altid mødte op, når sæsonen starter. Han er kommet meget ved søen - han elskede jo Fredensborg og Esrum sø, siger Aage Andersen. 

- Han kunne også godt finde på at komme ned til Sankt Hans aften, siger han.

Det at borgerne blev præsenteret helt tæt på kongefamilien under fakkeltoget, berører Aage Andersen.

- Det er fantastisk, at vi stadig kan helt lukkes ind slotsgården og stå lige foran majestæten, siger han.

Et andet hjem

På Fredensborg Slot afholdes de store begivenheder i kongefamilien som for eksempel bryllups- og fødselsdagsfester. Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks bryllup blev blandt andet afholdt på Fredensborg Slot.

Under de omstændigheder er der tradition for, at Fredensborg Handels- og Håndværkerforening laver en æresport til kongefamilien.

For at mindes prins Henrik flager alle flagstænger på halv stang. Derudover sætter man en flagallé på Slotsgade, som man først tager ned den 20. februar, hvor prinsen skal bisættes.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik