Fredensborg fattigst i Danmark

Fredensborg Kommune risikerer at komme under administration. Det er væltet ind med uforudset udgifter og kommunekasser er så tom, at Fredensborg allerede nu er under skærpet tilsyn.

Næstved, Ærø, Frederikshavn. Alle tre kommuner har kun få penge i kassen, men fattigst af alle landets kommuner er nu engang Fredensborg Kommune.

Da nytårsraketterne fløj i vejret sidste gang, var der blot 553 kroner i kassen for hver indbygger i kommunen, viser nøgletal fra Indenrigs- og Økonomiministeriet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er langt under den grænse på 1000 kroner per indbygger, som udløser et skærpet tilsyn i ministeriet. Kassebeholdningen fortsætter med at dykke, og nu planlægger politikerne et indgreb for anden gang i år.

- Vi kan se, at det udvikler sig negativt på nogle af de udgifter, som vi ikke selv kan styre. Det er den hospitalsindlæggelse, som vi er med til at finansiere, og det er psykiatri- og handicapområdet.

For at være på den sikre side skal vi have styrket kassebeholdningen, forklarer borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) og tilføjer, at Fredensborg Kommune de seneste år har haft overskud på driften.

Efter nogle år med store anlægsudgifter til en ny skole og et nyt idrætscenter har Fredensborg Kommune budgetteret med at have en meget lav kassebeholdning i 2015, hvorefter kassebeholdningen igen vil stige.

Imidlertid vælter de uforudsete ekstraudgifter planen, så kommunen reelt set risikerer at ramme 0 kroner set over et gennemsnit på 12 måneder.

Det vil betyde, at kommunen kommer under administration, og det er risikoen ved at budgettere med så lav en kassebeholdning, vurderer ekspert i kommunal økonomi Kurt Houlberg, der er programchef i analyseinstituttet Kora.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere