Efter fire års strid: Louisiana-skabers hus er solgt

Louisiana-skaberens hus er endelig solgt til nogle, der ikke ønsker at rive det ned.

​Al snak om bulldozere og nedrivning er nu endegyldigt forstummet.

quote Det er de helt rigtige købere. De vil bevare huset, og de vil ikke udstykke, men selvfølgelig opdatere ejendommen.

Carsten Skjøt, økonomichef på Louisiana

Kunstmuseet Louisiana har netop solgt Knud W. Jensens hus til en køber, der har accepteret en bevaringsplan for den smukke ejendom, der ligger på en skrænt over Sletten Havn i Humlebæk.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Knud W. Jensen boede i huset, da han i 1954 gik en tur med sin hund og fik ideen til at bygge kunstmuseet Louisiana få kilometer derfra. Et par år senere fik huset en tilbygning, der er tegnet af Jørgen Bo og Wilhelm Wohlert - de samme arkitekter, der skabte det verdensberømte kunstmuseum i Humlebæk.

Derfor vakte det stor offentlig kritik, da det for fire år siden kom frem, at Louisiana Fondens bestyrelse havde givet en ejendomsinvestor fuldmagt til at forhandle en nedrivning af den bevaringsværdige ejendom. 

Efter et par ugers kritik valgte Louisiana at sætte salget i bero og lave en bevaringsplan for ejendommen. Siden har en juridisk uenighed med Naturstyrelsen forsinket salgsplanerne, men én køber var tålmodig og kunne vente.

- Det er de helt rigtige købere. De vil bevare huset, og de vil ikke udstykke, men selvfølgelig opdatere ejendommen. Bevaringsplanen giver mulighed for det, forklarer Carsten Skjøt, økonomichef på Louisiana til Frederiksborg Amts Avis.

Louisiana Fonden overtog i 1994 huset fra Knud W. Jensen, der boede i huset frem til sin død i 2000. Derefter var huset beboet af Knud W. Jensens enke, Vivi Jensen, der døde i 2011. Museet har ikke ønsket at bevare ejerskabet til huset, der nu er solgt for 9,8 millioner kroner.

- Knud W Jensen samlede al sin energi omkring og kanaliserede alle sine midler ind i sin mest originale ide af alle, Louisiana. Lige siden hans bortgang i 2000 har vi forsøgt at fastholde dette fokus, og i det lys har det ikke givet mening at bevare Knud W. Jensens private hjem som en del af Louisiana, forklarer museumsdirektør Poul Erik Tøjner. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Matador

Nu kan Matador-fans købe rekvisitter fra TV-serien på auktion

25_seconds

playOplev naturen: Gør dig klog på naturen - Lav en naturquiz

20130811-132453-L-1920x1279we

København vil kickstarte kulturlivet med millionpulje

20170721-141559-3-1920x1281we.jpg

Populær musik-festival tror på strandfest og præsenterer nye navne

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere