Bymarker vil stå i flammer - og det er med vilje

Der er ingen grund til bekymring, når en mark, der grænser op til Fredensborg Bypark en af dagene står i flammer. Der er nemlig tale om naturpleje.

Dyr og mennesker frygter med rette ild og flammer. Men når ilden er under kontrol, så kan den faktisk være med til at gavne naturen.  

Det er holdningen i Fredensborg Kommune, hvor medarbejderne i løbet af de kommende dage sætter ild til tre kommunale marker for at gavne biodiversiteten. Og kommunen understreger, at når man ser røgsøjlerne, så er der altså ikke grund til bekymring.

Fredensborg Kommune oplyser, at sidste år blev der afbrændt en mark nord for Kokkedal for at forbedre biodiversiteten. Det var en succes – og i år afbrændes derfor marker både i Fredensborg og ved Kokkedal.

Det er tre marker, der skal brændes af, og afbrændingen sker helt kontrolleret og bevidst for at skabe en bedre naturpleje, som giver flere blomster og insekter.

God erfaringer

- Sidste år havde vi gode erfaringer med at afbrænde en mark nord for Holmegårdsvej. Derfor udvider vi nu til tre marker. Én ved Fredensborg Bypark og to ved Græstedgård, siger Lars Simonsen, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, og fortsætter:

- Målet med afbrændingen er at give plads til, at flere overdrevsplanter kan spire fra de frø, som er i jorden. Det er med til at skabe større biodiversitet med flere blomster og insekter – hvilket vi har sat os som mål i Fredensborg Kommune.

Formand for bestyrelsen i Nordsjællands Park og Vej, Flemming Rømer, uddyber i en pressemeddelelse fra Fredensborg Kommune:

- Man kan sige, at vi hjælper naturen med at blive natur igen. Vi planter ikke noget, men sørger for, at de frø, der er klar til at spire, kan komme frem af egen kraft.

TV 2 Lorry har tidligere fortalt om Kalvebod Fælled på Amager, hvor Naturstyrelsen fortager lignende afbrændinger. Her handler det om at fjerne vissent græs og tørt buskads, så fugle for bedre levevilkår på stede.

Naboer, der har hæk op til arealet ved Fredensborg Bypark, får direkte information om afbrændingen. Afbrændingen sker – afhængigt af vejret – i uge 11 og 12.

På videoen herunder kan du se, hvordan det ser ud, når Naturstyrelsen gennemfører afbrændinger på Vestamager.

Afbrændingen er her fotograferet med drone. Video: Martin Rivero

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik