Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

Massiv social dumping i luksusbolig-projekt afsløret. Nordsjællands Politi har anholdt 18 albanske arbejdere på en byggeplads, som formentlig er lokket til Danmark under falske forudsætninger.

Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at en dansk byggeleder var blandt de anholdte på byggepladsen, hvilket ikke var tilfældet. 

En koordineret indsats mod social dumping førte tirsdag morgen til, at 18 albanske arbejdere uden arbejdstilladelse blev anholdt på en byggeplads på Teglgårdsvej i Humlebæk. 

Det var både Arbejdstilsynet og Nordsjællands Politis Udlændingekontrolsektion, der stod bag aktionen på byggepladsen, hvor der er ved at blive opført flere luksusboliger. 

Byggepladsen var omkranset af et markant hegn, ligesom der var installeret kameraovervågning, og da politi og arbejdstilsynet  fik adgang til pladsen, forsøgte enkelte af de albanske arbejdere at stikke af. 

- Vi træffer i første omgang 18 albanere og en dansk byggeleder, og vi anholder de 18 albanere på stedet. De var angiveligt udlånt fra et kroatisk firma, men det stod hurtigt klart, at de ikke opfyldte betingelserne for at arbejde i Danmark, siger politikommissær Erik Pontoppidan til TV 2 Lorry. 

Sigtelse på vej til arbejdsgiveren

I forbindelse med afhøringen af de anholdte albanere kom det frem, at de aldrig havde været i Kroatien, ligesom de troede, de var ansat af et firma i Albanien. 

Derudover kom der oplysninger frem om et firma på Cypern, men det er noget en videre efterforskning skal afdække. 

- De har været her siden august måned, men det kroatiske firma, de skulle være udlånt fra, er først oprettet for nylig. Så der sætter vi naturligvis spørgsmålstegn ved konstruktionen, og det vil den kommende tids efterforskning forhåbentlig kaste yderligere lys over, siger Erik Pontoppidan.   

 I forbindelse med afhøringen af de 18 albanere, dukkede deres danske arbejdsgiver også op på byggepladsen, og han kan nu forvente en sigtelse. 

- Vi har ikke sigtet ham endnu, men det sker meget snart. Men jeg kan sige så meget, at vi er i dialog med hans advokat. 

Albanere har været i god tro

De 18 albanere er nu blevet placeret i arresthuse over hele Sjælland, og de har hver især modtaget en bøde på 3000 kroner samt et indrejseforbud. 

Fredag vil de blive fremstillet i et grundlovsforhør, men det er udelukkende med sigte på at holde på dem, indtil det er muligt rent praktisk at sende dem ud af landet. 

Politikommissær Erik Pontoppidan understreger, at man fra politiets side er opmærksomme på, de anholdte albanere formentlig har haft ordentlige hensigter i forbindelse med deres ansættelse, men at de er blevet lokket til Danmark under falske forudsætninger. 

-  Albanerne har troet, at alt er i orden. De er kommer herop og får en løn, de sender hjem til Albanien, og nu bliver de så sendt hjem, samtidig med de får en bøde og indrejseforbud. Men det er nu engang bagmændene, vi er mest opsatte på at få stillet til regnskab, og det forventer vi også sker i denne sag, siger  Erik Pontoppidan til TV 2 Lorry.  
Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere