Byggeboom giver lang sagsbehandlingstid

Fredensborgere, der drømmer om at bygge deres eget hus, skal væbne sig med tålmodighed.

Der bliver bygget mere end tidligere i Fredensborg Kommune, og det giver lange sagsbehandlingstider. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Nye parcelhuse og rækkehuse skyder op mange steder i Fredensborg Kommune, og det har givet byggesagsbehandlerne en større arbejdspukkel.

Kun 41 procent af byggetilladelserne bliver givet inden for servicemålet på 40 dage, og sagsbehandlingstiden er stigende. Det tager nu i gennemsnit 50 dage at få byggetilladelse til et enfamilieshus. 

Læs også Flere københavnere får skråvægge og god udsigt

Den største årsag er opsvinget på boligmarkedet, der i 2017 for alvor slog igennem i Fredensborg Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Man behøver bare at se på området ved SuperBrugsen i Fredensborg, hvor husene skyder op. Vi har også en større rækkehusbebyggelse på vej, og der er kommet flere komplicerede sager, forklarer Thomas Barfoed, direktør for Byudvikling, Miljø og Erhverv i Fredensborg Kommune.

Forvaltningen er opmærksom på den stigende ventetid, der også skyldes, at der er stor aktivitet i hele byggebranchen i øjeblikket. 

Læs også SE LISTEN: Nu kan du stemme på Københavns smukkeste nybyggeri

Det skaber efterspørgsel på dygtige medarbejdere til sagsbehandling, også i det private erhvervsliv, og det udløser vanskeligheder med at rekruttere trænede byggesagsbehandlere.

Fredensborg Kommune kan også fremvise positive tal. Der bruges i gennemsnit 42 dage på ansøgninger til etagebyggeri og erhverv, hvor servicemålet er 55 dage. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik