Borgmester optimistisk efter Christiansborg-møde om kæmpelastbiler

Fredensbors borgmester fremlagde en alternativ rute for kæmpelastbiler for Folketingets transportudvalg. De drøner nemlig lige igennem Fredensborg.

Det er modulvogntog som det her, borgerne i Fredensborg forsøger at undgå Foto: Christian Als, Scanpix

Vejen A6 skærer lige igennem Fredensborg. 

Og på den vej drøner kæmpelastbiler, også kaldet modulvogntog, igennem byen.

Som borgmester i Fredensborg er jeg optimistisk efter at have haft foretræde ved transportudvalget.

Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredenborg Kommune.

Men det vil Fredensborgs politikere og borgere have lavet om på. Torsdag tog byens politikere deres sag til næste skridt, da de præsenterede deres budskab for Folketingets transportudvalg.

- Vores hovedbudskab var mindre tung trafik i Fredensborg. Og så foreslog vi en alternativ rute, som modulvogntogene kunne køre, siger borgmester i Fredenborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen. 

Læs også Ny beslutning: Ingen store lastbiler gennem Fredensborg

Dramaet om den tunge trafik startede i 2014, da man vedtog et trafikforlig, der bestemte, at de enorme lastbiler måtte køre på statsveje - deriblandt A6. Den beslutning vil borgmesteren nu have lavet om. Derfor mødtes han og et hold politikere fra  Fredensborg med transportudvalget.  Den nye transportminister, Ole Birk Olesen (LA), var dog ikke til stede. 

- Der var en god spørgelyst. Som borgmester i Fredensborg er jeg optimistisk efter at have haft foretræde ved transportudvalget, siger Thomas Lykke Pedersen. 

Tidligere har en borgergruppe fra Fredensborg, "Modulvogntog gennem Fredensborg - Nej tak" overdraget 3000 underskrifter til Folketingets transportudvalg. 

- Vi slår hælene i nu og siger, at nu må I (politikerne, red.) besinde jer. Nu må I sørge for, at de modulvogntog kommer ud af byen, sagde Gorm Tortzen til TV 2 Lorry. 

Læs også Nej til giga-lastbiler: Utilfredse borgere på Christiansborg

En beslutning træffes i det nye år

Alligevel er man ikke meget tættere på en afgørelse i sagen. 

Vi har ikke noget imod modulvogntog, men de skal ikke køre på A6, men derimod veje, der er egnede til de store køretøjer.

Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredenborg Kommune.

For som borgmesteren siger, så skal politikerne i Fredensborg først have et forhåbentligt sidste møde med Vejdirektoratet, der så skal skrive en anbefaling til transportministren - og først derefter bliver der truffet en afgørelse i sagen. 

Fredensborgs politikere har foreslået, at modulvogntogene i stedet for at køre igennem byen på A6, skal køre ad Isterødvej og Helsingørmotorvejen. De to veje slår en stor trekant uden om Fredensborg. 

- Vi har ikke noget imod modulvogntog, men de skal ikke køre på A6, men derimod veje, der er egnede til de store køretøjer, siger borgmesteren. 

Læs også Forvirring: Må kæmpe lastbiler køre gennem Fredensborg?

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik