Alvorlige drengestreger: To mindreårige stjal for 10.000 kroner

Drengene blev pågrebet på fersk gerning af politiet.

Foto: Brian Bergman, Scanpix

Nordsjællands Politi fik tirsdag formiddag et af de opkald, de har fået mange gange før: To butikstyve var på spil i den lokale Føtex i Kokkedal.

Alligevel må synet, der mødte dem, have været lidt ud over det sædvanlige.

Politiet pågreb nemlig to drenge på henholdsvis 15 og bare otte år med tyvekoster for i alt 10.000 kroner.

Det skriver Lokalavisen. 

Læs også To mænd røver Netto med kniv

Drengene, der blev anholdt for organiseret butikstyveri, begik tyveriet ved, at den ældste af drengene gik ind i Føtex og samlede varer sammen.

Herefter sendte han tyvekosterne med den bare otte-årige dreng ud af butikken, oplyser politikommissær Bruno Witting-Hansen fra Nordsjællands Politi.

Herefter skjulte den otteårige de værdifulde koster bag en container, men det blev opdaget af personalet i Rema1000, der ligger lige ved siden af Føtex.

- Da drengen var gået ind for at hente den næste omgang varer, fjernede personalet de stjålne tyvekoster og kontaktede politiet, siger Bruno Witting-Hansen til Lokalavisen og fortsætter:

- Da han kom tilbage til skjulestedet igen, kunne vi anholde begge drenge. 

Læs også Politi efterlyser 43-årig: Er ikke set i 10 dage

Ifølge Nordsjællands Politi nåede drengene at stjæle for i alt 8.000 kroner, og da de blev pågrebet, havde den 15-årige varer for omkring 1.800 kroner på sig.

Dermed stjal de unge forbrydere for cirka 10.000 kroner i alt.

Efter anholdelsen blev drengene bragt til politistationen i Helsingør, hvor de blev overdraget til de sociale myndigheder.

Mens den otte-årige er under den kriminelle lavalder, gælder det ikke for den 15-årige. Dermed kan han straffes for tyverierne.

Politiet oplyser ikke, hvilke varer de to drenge stjal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik