- Det der er lakridstagetes, også kendt som snyde-estragon, forklarer chefgartner hos Fælleshaverne Carla Prip.
- Neeej, udbryder Vilma Testrup Ernst begejstret. Hun lejer sammen med sin mor og sine to brødre et stykke jord hos Fælleshaverne i Humlebæk, hvor de dyrker økologiske grøntsager, som de tager med hjem til København.
Hos Fælleshaverne kan man for knap 5.000 kroner om året leje sig ind i et fællesskab, hvor man både skal passe afgrøderne i sin egen køkkenhave og hjælpe til i nogle større fælles køkkenhaver. Chefgartner Carla står klar til at hjælpe med alt det praktiske, hvis begreber som forspiring, meldug og spagnum virker afskrækkende.
Til gengæld for jorden under neglene kan man tage bunker af økologiske grøntsager med sig hjem.
Folkene bag Fælleshaverne er måltidskassefirmaet Aarstiderne, men projektet blev i år en selvstændig virksomhed med større ambitioner. Planen var allerede i år at åbne flere fælleshaver, men så kom corona. Men når forsamlingsreglerne tillader det, har Fælleshaverne blandt andet flere steder tæt på København i kikkerten.