Løkke til Københavns skoler: "I svigter svage elever"

Under sin åbningstale rettede statsministeren skarp kritik af syv folkeskoler i Københavns Kommunes "nej tak" til at være med i skolepuljen.

Ved Folketingets åbning rettede statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre, under sin tale skarp kritik mod Københavns Kommunes folkeskoler.

quote Til gengæld er det helt ubegribeligt for mig, at skolerne i Københavns Kommune (...) lukker døren for en pose penge og udstrakt hånd

Lars Løkke Rasmussen, Venstre, Statsminister

- Til gengæld er det helt ubegribeligt for mig, at skolerne i Københavns Kommune, den kommune med størst problemer, lukker døren for en pose penge og udstrakt hånd. Det er et svigt af eleverne i København, sagde Lars Løkke Rasmussen i talen. 

Stikpillen til folkeskolelederne i kommunen kommer, efter syv skoleledere tidligere i år afviste at blive en del af regeringens nye skolepulje.

Skolepuljen er et initiativ, der uddeles over en tre-årig periode til skoler, der løfter det faglige niveau hos elever i udskolingen, som har det svært fagligt.

Ved Folketingets afslutningsdebat den 31. maj kaldte statsministeren ligeledes københavnerskolernes afvisning for "helt uforståelig" fra talerstolen. 

Skolelederne svarede i et fælles debatindlæg i Politiken, at den allerede etablerede indsats for at højne undervisningskvaliteten på skolerne ville blive forstyrret af de justeringer, som et 'ja-tak' til skolepuljen ville medføre.

- Det er altså vores vurdering, at vi vil bruge mange lærer- og lederressourcer på regeringens program, og de ressourcer ville gå fra indsatser, som vi er i gang med, og som vi kan se har effekt, skrev de i debatindlægget.

- Det er altså langtfra en gratis omgang, som man ellers kan foranlediges til at tro, og vi vil med stor sandsynlighed miste momentum i vores skolers udvikling, hvis vi afviger fra de spor, vi lige nu følger. Til ugunst for børnene, sagde de.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere